Galaktika Nap 2006

Kategória

Hosszú évek óta szeptember második hétvégéjén a gyomaendrődi Galaktika Egyesület többnapos ufó- találkozót tart, amelyen szeretettel várnak előadókat, vendégeket az ország különböző pontjairól. Így volt ez az idén szeptember 8-10. között is, amikor a házigazdákon kívül Debrecentől Pécsig és Szegedtől Budapestig jöttek a téma iránt érdeklődő vendégek a rendezvényre.

A nagyszerű hangulatú három nap során a kötetlen egyéni és kiscsoportos beszélgetéseken túlmenően érdekes előadások voltak hallhatók, valamint szombaton - 9- én - itt tartotta első ülését az Ufószövetség néhány hónapja újraválasztott elnöksége is. Úgy tűnik, a régiek megerősítésével is felérő választás megmozgatta a vezetőség tagjait.
Új tervekkel és nagy lendülettel kezdték ugyanis szervezni az előttünk álló évek munkáit. A vezetőség tagjai - érdeklődésüknek, felkészültségüknek és szervezési lehetőségeiknek megfelelően - megegyeztek a különböző reszortfeladatok és intézkedési területek szétosztásában, A megállapodásnak megfelelően Linszter Árpád elnök feladata - a szövetség teljes körű irányításán túl - a különböző klubokkal, szervezetekkel, tagokkal való kapcsolattartás, a legújabb esetfeltárások, kutatási eredmények összegyűjtése, az általános adminisztratív ügyek intézése. Hozzá kapcsolódott Oláh András, aki a különböző adatok, információk számítógépes feldolgozásában nyújt segítséget. Tarczali Gábor a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) pályázati anyagainak figyelemmel kísérését és összeállítását, a nemzetközi kapcsolatok építését, a banki ügyek intézését vállalta magára.
Pusztay Sándor a szövetség éves pályázati anyagainak összeállítását, a beérkezett anyagok elbírálásának megszervezését, az országos hatáskörű szervezet rendezvényprogramjának összeállítását, a sajtóval és a médiával való kapcsolattartást vállalta fel. Utóbbi témában Sós Tibor ugyancsak minden tőle telhetőt megtesz, és emellett a szövetség honlapjának folyamatos szerkesztését, a tagdíjak figyelemmel kísérését, beszedését végzi. Dr. Frankó Károly az elnökségi és választmányi ülések előkészítésében való részvételt, azok jegyzőkönyvezésének megszervezését látja el. Kalmár János a hazai és nemzetközi ufóesetek figyelemmel kísérését, azok dokumentumszerű rendszerezését vállalta fel. Ő és Pusztay Sándor azt is felajánlották, hogy megkezdik egy európai szintű ufómúzeum és -archívum létrehozásának jogi, gazdasági, rnűködési, szervezeti előkészítését. Az elnökség tagjai abban is megállapodtak, hogy a jövő tavaszi éves beszámoló választmányi ülésig még egy alkalommal ülést tartanak.

Az elmúlt hónapok, évek országos szintű érdeklődése, a különböző kisebb-nagyobb rendezvények látogatottsága alapján az tapasztalható, hogy ismét növekedett az ufókérdések iránti általános érdeklődés. Ennek tudatában a szövetség vezetőire és tagjaira nagyobb feladat hárul, hogy az ufókérdésről minden szinten minél objektívebb adatok kerüljenek napvilágra.

Forrás: 2006.10 havi ufomagazin /Pusztay Sándor/

Találkozunk 2007 őszén ismét Gyomaendrődön!

A Galaktika Kör köszöni az előadóknak, valamint az Ufókutató Szövetségnek az anyagi és erkölcsi segítséget rendezvényeink sikeréhez.

2007. Szeptember 09. (szombat), Egész nap - Kner Nyomda faház

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.