Galaktika Nap 2007

Kategória

A Gyomaendrődön immáron éves rendszerességgel megrendezett Galaktika Nap idén sem maradt el. A 2007. szeptember 8-án, szombat délután tartott előadások azonban csak egy részét képezték az egyébként háromnapos rendezvénynek, melyre szép számmal jöttek látogatók. A hazai ufókutatás égisze alatt zajló jeles eseményre az ország számos pontjáról érkeztek meghívott előadók, vendégek: így többek közt Debrecenből, Pécsről, Budapestről, valamint Szegedről is.

Az előadássorozat és az azt követő kötetlen baráti beszélgetések a hazai ufókutatás elmúlt évbeli eseményeiről, fejleményeiről ill. más érdekes, kapcsolódó témákról szólt. Máté Imre a „Párhuzamos világok és végtelenek” c. nyitóelőadása kiváló ráhangolónak bizonyult. Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője, Roswellre emlékezve, annak 60. évfordulójára az Egyesült Államokban a helyszínen járt – tőle egy lebilincselően érdekes útibeszámolót halhattunk.

Solymosi János, a Magyar Asztronautikai Társaság tagja, városunk elszármazottja a NASA alabamai Space Centerben tett látogatásáról mesélt, rendkívül érdekfeszítően. Végül Sós Tibor, a hazai esetfeltárások fáradhatatlan mestere a legújabb ufó-esettanulmányokkal ismertette meg az érdeklődő közönséget. A találkozó idén is kiváló hangulatban zajlott – az előadásokon kívüli kerekasztal beszélgetések további információcserét biztosítottak a hazai ufókutató társadalom képviselői között, tovább színesítették az egyébként is érdekes programot. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Találkozunk 2008 őszén ismét Gyomaendrődön!

A Galaktika Kör köszöni az előadóknak, valamint az Ufókutató Szövetségnek az anyagi és erkölcsi segítséget rendezvényeink sikeréhez.

2007. szeptember 08., szombat 09:00 - Kner Nyomda faház

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.