Galaktika nap 2009 - 10 éves a Galaktika nap rendezvénysorozat

Kategória

Még a társadalmi, politikai rendszerváltás időszakában, 1989-ben alakult a gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör, amikor néhány tucat fiatalember úgy gondolta, hogy az agykontroll, az ezoterika és a természetgyógyászat különböző területei mellett érdemes lenne foglalkozni az ufókkal és egyéb megmagyarázatlan jelenségekkel is. A klub tagjai között orvosok, pedagógusok, mezőgazdasági és ipari szakemberek, középiskolások és egyetemi , illetve háziasszonyok egyaránt megtalálhatóak voltak, így természetes, hogy az érdeklődési körük is a legkülönbözőbb részterületekre terjedt ki.
A kezdeti lendület szerencsére nem lankadt, csaknem két évtized után is hónapról hónapra kisebb-nagyobb rendezvényeken, klubtalálkozókon vesznek részt, ahol hazai és külföldi ufóeseteket vizsgálnak, új kozmikus ismereteket szereznek, vagy egyszerűen csak beszélgetnek, vitáznak.

Ezeknek a rendezvényeknek a sorába illeszkednek a Galaktika-napok, amelyet minden év szeptemberének második hétvégéjén rendeznek a Kner Nyomda vízparti üdülőjében. Az idei, X. Galaktika-napokra szeptember 12-13-án került sor. Az előadók között találhattuk magazinunk főszerkesztőjét (Pusztay Sándor) aki Kozmikus nyomok a Földön című előadásában nem csupán az egykori paleoasztronautikai esetekről adott áttekintést, hanem azt is bemutatta, hogy az adott kultikus helyeken az idegen civilizációk milyen lényei jelentek meg. Ezek között beszélt arról a Mexikóban talált lényről is, amely nemrég vált ismertté egy videofelvétel által.
Gyakran halljuk, hogy az ufókutatás „gödörben" van, éppen ezért kapott nagy figyelmet a kondorosi Viszkok András előadása, aki a folyamatosan növekvő ufóesetek számával cáfolta ezt a nézetet. A debreceni Oláh András Terraformálás című előadásában a Földhöz hasonló bolygók fejlődéstörténetével, míg a budapesti Máté Imre a teremtés törvényszerűségeivel és kozmikus lehetőségeivel foglalkozott.

Forrás: Ufómagazin 2009. októberi szám - http://www.ufomagazin-net.hu

A Galaktika Kör köszöni az előadóknak, valamint az Ufókutató Szövetségnek az anyagi és erkölcsi segítséget rendezvényeink sikeréhez.

2009. szeptember 12., szombat 09:00 - Kner Nyomdba faház

Az egyik előadás fóliája letölthető:

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.