Tisztázatlan magyar múlt

A közelmúltban a Galaktika Baráti-kör meghívásának tett eleget Oláh András író, újságíró és UFO-kutató. Kutatási területe a megmagyarázhatatlan jelenségeken túlmenően a magyarság múltja és származása. Ez az a terület, amit a mai tudomány is csak részben ismer és publikál. Az előadás során több, az ősi rovásírással kapcsolatos anyagot mutatott be az előadó.
Beszámolt többek között arról a négyezer éves leletről, amit erdélyi ásatások során fedeztek fel, s ez a kőtábla már rovásírást mutatott.

Mindmáig ezt a leletet tekintik az első írásnak. Származásunk és vándorlásaink több más, még magyarázatra szoruló jele például: az egyiptomi piramisok szarkofágjain megjelenő magyar szürke-marha és a racka-juh ábrája, amelyek idősebbek a honfoglalásunknál.
Érdekesek azok a székely népi motívumok (ruházat, csizma és egyéb jellegzetes tárgyak, eszközök), amelyeket Tibetben feltárt ásatások során találtak. A hasonlóság a székely motívumok és a tibeti leletek között döbbenetes.
Lehet, hogy Kőrösi Csoma Sándor már mindezt tudhatta?
Előadásában többször utalt a magyarság és a sumérok ősi közös múltjára, nyelvezetének, szúkincsének igen közeli rokonságára.
Az előadó nemcsak a rovásírásban járatos, de az ettől még régebbi képírások megfejtésében is otthonosan mozog. Több közismert szobor vagy kép magyarázatát ismertette.
A későbbiekben szó esett azokról a NASA felvételekről is, amelyet a Mars mellett elhaladó úrszonda készített és juttatott el a földre. A Marson jól kivehető "földi típusú" piramisok találhatók.
Egyik legérdekesebb beszámoló a "roswelli" UFO-katasztrófa helyszínén talált leletek egyike, amely egy vonalzó nagyságú fémlemez volt. Ezen a fémtárgyon a rovásírás ismert jelei láthatók. Az írás megfejtését előadásban elemezte. Ezen kutatásaival kapcsolatos eredményeit nemcsak saját könyveiben publikálja, hanem az Internet segédletével bárki hozzájuthat.
A program második részében olyan videó-anyagot mutatott be a jelenlévőknek, amelyen UFO-felvételeket figyelhettünk meg. A métertől kisebb repülő szerkezetek mellett a többméteres "Azonosítatlan Repülő Objektumok", azaz UFO-k is jól megfigyelhetőek voltak.
A mintegy kétórás előadást kötetlen beszélgetés zárta.
A jelenlévők egy érdekes és részben új megközelítést kaphattak e témakörről egy remek előadótól, Oláh Andrástól.

1998. május 06., szerda 18:00
Katona József Művelődési Ház


Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás