UFO-k a Körösök völgyében

Országos Kongresszus Gyomaendrődön

Ezzel a címmel rendeztek országos konferenciát 2001 október 6-án a Katona József Művelődési Házban. Sikeres volt, amit bizonyít az is, hogy rég nem látott sokaság érkezett a konferenciára, mintegy 200 fő. A Gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör kapta a rendezés lehetőségét a Magyar UFO-kutató Szövetség elnökségének döntése alapján, még az év első negyedében.

A konferencia első perceiben megemlékeztünk október 6. szomorú eseményéről, az aradi vértanuk kivégzésének napjáról.

Házigazda, jelen sorok tudósítója, Dr. Frankó Károly a Baráti Kör vezetője. A rendezvényen Nemere István országos hírű író; " Mit akarnak az UFOK? ", Dr. Szilágyi Mária psychológus; "A hipnózis alkalmazása az UFO kutatásban," Máté Imre; "Időutazás, párhuzamos Világegyetemek", Sós Tibor, "Amiről nem beszélnek", Linszter Árpád; " UFO - kutatás az elmúlt 10 évben ", című előadásaikkal, - e szakavatott országos hírű előadók - ajándékozták meg a hallgatóságot. Eljöttek: Győrből, Pécsről, Szegedről, Békéscsabáról, Debrecenből, Budapestről, akiket bőségesen elláttunk városunkról szóló reklámanyagokkal, ismertetőkkel, hogy vigyék el hírünket országunkba, természetesen a környék városaiból, falvaiból is jöttek látogatók, a nagy számú helyi érdeklődők mellett.

Miről is szólt a Konferencia? Megkísérlem röviden összefoglalni az előadottakat.
Vannak, akiknek volt már ilyen élménye. Az más kérdés, ki, hogyan reagál erre! Lehettek-e azonosítatlan repülő objektumok (UFO-k) a Körösök völgyében? Természetesen, igen. Gondolom e sorok olvasói között is számosan Lát valamit, érzékel valami furcsa szokatlant környezetében.

Nem mer, nem tud beszélni a vele történtekről! Miért? Fél, hogy bolondnak nézik s nem tudja feldolgozni az ilyen eredetű élményét. Nyugtalan lesz, alvás zavarral küszködik, betegnek érzi magát, nem tudja hová, kihez forduljon. Hogyan ossza meg élményét? Egyáltalán, megtörtént-e vele, vagy csak álmodott valamiről?

A Baráti Kör tagjai részére, a konferencia résztvevői számára az UFO-ügy nem hit kérdése, mi tényként kezeljük és beszélünk róla. Ne gondolja senki, hogy eltévelyedett emberek gyülekezetéről lenne szó! Több ezer éves barlangrajzok tanúsítják e tárgyak megjelenését. Űrhajós ruhában emberi, vagy emberhez hasonló lények megjelenését már a történelmünk kezdetén.

A reneszánsz megjelenésétől számtalan ismert festményen ott szerepelnek az égboltra rajzolt UFO-k, csak észre kell venni azokat. A hivatalos tudomány vajon miért hallgat az ilyen ügyekről? Egyáltalán hallgat-e? Nem tudhatjuk, hogy az átlag ember számára (vagyunk vagy 6 milliárdan), miért söprik szőnyeg alá ezeket a témákat azok, akik pontosan tudják miről is van szó? Lehetséges, hogy nem vagyunk egyedül? Kell-e a kisemberek amúgy is sok gonddal, bajjal küszködő napjait egy lehetséges civilizáció itt létével megijeszteni? Valóban elgondolkoztató a válasz. Egy azonban biztos: fényképek, videó-felvételek, űrhajósok, csillagászok, katonák (igazán csak ők tudnának erről beszélni) számtalan bizonyítékkal rendelkeznek.

Az elmúlt 12 évben 47 olyan esetet kutattunk fel, ami bizonyítottan megtörtént, csak itt a városunktól nem messze, vagy éppen itt a településünkön. Ezek az eseményeket átélő emberek fantasztikus élménnyel rendelkeznek, - közülük többen a Galaktika Baráti Kör tagjai. Nemere István előadásában több lehetséges verziót sorolt fel annak ismertetésére, hogy mit akarnak az UFO-k? 2 órás előadását nehéz lenne összefoglalni. Sós Tibor vetített képekkel számolt be a nem is oly régen történt különös tompai eseményekről.

Meg kell említenem, hogy több cég, iskola, az Önkormányzat támogatta rendezvényünket. Több országos és megyei lap beszámolt az eseményről. A Televízió is! Nem gúnyoltak és nem mosolyogtak - köszönjük!
Felhívom az olvasók figyelmét arra is, hogy a Galaktika Baráti Kör minden hónap első szerdáján este 6 órakor várja az érdeklődőket a Művelődési Házban.
Jöjjenek - beszélgessünk.


Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás