Ünnepi előadássorozat a Galaktika Baráti Kör jubileumi évfordulóján

Kategória

2015. október 12-én, szombaton a gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör 25 éves évfordulóját ünnepelte, neves előadók által jegyzett ünnepi előadássorozattal egybekötve.
Gál Imre, az esemény főszervezője köszönetét fejezte ki dr. Frankó Károlynak, aki létrehozta és azóta is töretlenül vezeti a kis csoportot, majd a Klub tagjai egy az elmúlt 25 év kronológiáját tartalmazó fotóalbummal és mézeskalács szívvel kedveskedtek a Klub vezetőjének.
Kalmár János, az Ufószövetség elnöke kihangsúlyozta, hogy nem csak Magyarország, de Európa legrégebbi ufókutató klubjaként tarthatjuk számon a Galaktika Baráti Kört, ahol mindig aktív tevékenység folyt. Kalmár János egy emléklapot és egy jubileumi serleget nyújtott át dr. Frankó Károlynak, ill. „a gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör részére, amelyet a nemzetközi és hazai exopolitikai kutatásban, az ufók és a parajelenségek feltárásában, azok objektív megismerésében, népszerűsítésében, az elmúlt 25 évben kifejtett kiemelkedő tevékenységéért nívódíj elismerésében részesített.”
Sós Tibor, a hazai ufójelenségek elismert, több évtizedes tapasztalattal rendelkező helyszínelő kutatója szintén gratulált a Klubnak és dr. Frankó Károlynak, majd a Nemere István életmunkájáról készített portréfilmjét nyújtotta át neki.

Dr. Frankó Károly rövid történeti áttekintést adott a Klub megalakulásáról, majd köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt évtizedekben segítették a Klub működését, így a teljesség igénye nélkül többek között a Szabó József-Pozsár Katalin házaspárnak, akik lehetővé tették, hogy az éves országos összejövetelekre a Kner Nyomda faháza rendelkezésre álljon, ill. a dévaványai „Tóth Pistának”, aki rengeteg dévaványai, póhalmi anyagot gyűjtött, esetet tárt fel a 80-as 90-es években.
Ezt követően érdekfeszítő előadások vették kezdetüket, az elsőt Kalmár János tartotta: Az „L”-hallgatás művészete, Titkok Földön és Égen címmel, amiben többek között a Stonehenge jellegű építményekről és rejtett földöntúli üzenetükről számolt be.
Sós Tibor: „Családi ufók” címmel tartott előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a több szemtanú által alátámasztott fényjelenségek, ufóesetek egyértelmű bizonyítékot szolgáltathatnak az egyes jelenségek hitelességére. Az előadás alatt több dokumentált eset is vetítésre került.
Aranyi László az 1962-es Marsra szállásról tartott előadásával az eltitkolt tudomány világába avatta be a nézőket, újrarajzolva a 20. századi űrhajózás térképét.
Az előadásokat követően a Klub tagjai és díszvendégei egy jó hangulatú közös vacsorával zárták a jeles eseményt.

Hamarosan videó a rendezvényről!

Cikk, fotó: Galaktika Baráti kör

Az előadások fóliája letölthető:

Kapcsolódó képek


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.