Az Attila Dombon jártunk

A Tápiószentmártonban fekvő Kincsem Lovaspark területén található Attila Domb arról nevezetes, hogy a Föld mágneses erőtere révén emberre, állatra, növényre egyaránt gyógyító hatással rendelkezik. Természetgyógyászok és műszaki emberek egyaránt alá tudják támasztani, hogy e helyen a földnek olyan erős sugárzása van, ami mintegy katalizálja a gyógyulást, felfrissít. A hely jótékony hatását felismerve már mintegy 6-7000 éve is éltek itt emberek, amit a számos új-kőkori, bronz-, vas- és honfoglaláskori lelet is alátámaszt. 1924-ben itt találták meg legjelentősebb szkíta kori leletünket, az Aranyszarvast, melyet jelenleg a Nemzeti Múzeumban lehet megtekinteni.

Évente több tízezren zarándokolnak el az Attila Dombra, hogy megtapasztalják a csodát. A megkérdezettek mintegy 73%-a konkrét betegségek javulását is érzi magán: elsősorban alvászavar, magas vérnyomás, fáradékonyság, szívproblémák, mozgásszervi panaszok enyhüléséről számolnak be.

Útitársammal fogtuk batyunkat és felkeltük, hogy kiderítsük, valóban különleges helynek számít-e az Attila Domb. Megérkezésünket követően letelepedtünk egy hűs fa árnyékába néhány órácskára. A javallatok szerint alkalmanként legalább 2-3 órát célszerű ott eltölteni, a mobiltelefonokat célszerű kikapcsolni. Ugyan fiziológiai tüneteket (bizsergés, hőérzet, szédülés) nem éreztünk magunkon, de meglepő módon egész nap nem vett rajtunk erőt a fáradtság, még a máskor kimerítő, hosszú utazást követően sem! A Dombon tartózkodva érdekes módon még a Nap sem égetett annyira, rendkívül kellemes klíma fogadott bennünket. A magaslatról messzi ellátni a horizonton, a hely valóban szakrális hangulatot áraszt, mely mindenképp kedvez a meditatív, kontemplatív jellegű pihenésnek.

Időközben az Attila Domb nem csak a gyógyulni vágyók kedvenc kirándulóhelyévé vált, de a kiépített turisztikai, szórakoztató-komplexumok létrejöttével korszerű szálloda, lovaspark, minigolfpálya, játszótér, teniszpálya várja a látogatókat. A sétarepülésre vágyóknak is van lehetőségük körülnézni a magasból. Rendszeresen tartanak itt rendezvényeket, esküvőket, sikerült is egyet pont elcsípnünk, érdemes megtekinteni az erről szóló képgalériánkat is. Mindenképp kellemes kikapcsolódási alternatívának találjuk az Attila Dombot - legyen szó akár gyógyulásról, akár egyszerűen csak aktív pihenésről.

Szerző: Joczek

Az Attila Dombon jártunk

Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás