Gabonakörnéző Glastonyburyben

Gabonakörnéző Glastonyburyben (2008. július 24.)

A délnyugat-angliai Glastonburyben idén is lesz háromnapos konferencia (2008. július 25-27), az alternatív tudományok köré rendeződve. Az 1990-ben létrehozott szimpózium eredeti céljának megfelelően továbbra is a gabonakörökre helyezi a legfőbb hangsúlyt, mégis tág kontextusban, összefüggésben a korunkban zajló tudatosság-változással, az ősi szent helyek és földenergiák feltérképezésével, archeológiával.

A konferencián a világ minden részéről érkezett neves szakmabeli előadók tartanak előadásokat, de maga az idesereglő hallgatóközönség sem kevésbé érdekes.
A szimpóziumot megelőzően egy nappal, július 24-én lehetőség lesz gabonakörnéző túrán is részt venni, magától a konferenciától függetlenül is. Azt azért nem árt tudni, hogy a világon fellelhető összes gabonakör több mint 90%-a Dél-Angliában jelenik meg, pontosan a Glastonburyt övező régióban. Az érés előtt álló gabonában jellemzően hajnal 2 és 4 óra között keletkeznek az egyre komplexebb, magas szintű matematikai tudást hordozó alakzatok, melyek létrejöttére a mai napig nincs tudományos magyarázat. Most tekintsünk el attól, hogy előfordulnak hétköznapi szélhámosok és csalók is, ez az eshetőség az esetek nagy részében kizárt, már csak a formák összetettsége miatt is. A gyakran vallásos tartalmat is hordozó, ún. szent geometrikus (sacred geometry) ábrák mögött komoly, érett tudás húzódik meg.
A konferencia időpontja nem véletlenül július végére esik: ilyenkor valóban van lehetőség gabonakört látni a környező tájékon, s annak esélye minimális, hogy nem lesz formáció a környéken. Reggel 9:30-kor két különálló túrabusz is indul Glastonburyből párhuzamosan, mindkettő utasai két frissen képződött gabonakört vizsgálnak meg. A túrát a szakma veterénjai, az Egyesült Államokbeli Denni Clarke ill. a glastonbury illetőségű Galden Jenkins vezetik. A buszos utak este 6 ill. 7 órakor érnek véget, egyórányi teázással zárva a napot az Aveburyben található Gabonakör Kávézóban (Crop Circle Cafe). A túra kifejezetten kedvező azon, a téma iránt nyitott emberek számára, akiknek nincs módjuk gabonaköröket látni, pl. külföldiek ill. akik meg szeretnének ismerkedni a jelenséggel.
Maga a túra 30 fontos árával rendkívül kedvező - megjegyezném, hogy Denni Clarke féle kiscsoportos, 8 napos gabonakörnéző túrákért 1100 és 1355 font (kb. 400 ezer Ft) közötti összeget kell letenni az asztalra. A Glastonburybe utazást természetesen érdemes előző nap megoldani, ez további költséget jelent még az angliai lakosok számára is.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a program, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk.
Kapcsolódó linkek:

A Glastonbury konferencia hivatalos weboldala:
http://www.glastonburysymposium.co.uk/index.html

Denni Clarke által szervezett utazások a misztikum birodalmába:
http://magicalmysterytours.com/

Gabonakörnéző  Glastonyburyben

Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás