Egy érdekes eset - Titokzatos Idegen?

Időpont: 
2003/12/12 - 17:00
Helyszín: 
Gyomaendrőd

Úgy két éve történhetett. Már nem emlékszem rá, hogy pontosan mikor is történt, de egy téli este volt, mivel már fél öt és öt óra között sötétedett.

Bejött egy vásárló a boltba és kért valamilyen műszaki dolgot. Megmutattam neki amit kért, mert kétféle volt belőle. Megnézte és rábólintott az egyikre (habár azt mondta, úgyse tudom, hogy melyik kell ). Odaadtam az árut s mondtam mennyit fizet. Ötezressel fizetett, én visszaadtam a visszajáró apró- és papírpénzt. Az aprót eltette, a papírpénzt az asztalon hagyta.

Ekkor mondtam neki, hogy tegye el a papírpénzt, mert az visszajár. Erre csak nézett rám, hogy mi az, hogy papírpénz, meg mi az hogy, vissza jár. Kissé zavartnak látszott. Ezután megfogta a pénzt és eltette, de közbe csak nézett rám.

Amíg kiszolgáltam őt olyan furcsa érzésem támadt, és végigszaladt rajtam a hideg. Nem úgy nézett ki mint mi. Nagyon vékony volt, szürke öltöny volt rajta és szürke nagykabátot viselt. Nagyon hosszú ősz haja volt, arca vékony, álla hegyes, vastag dús ősz szemöldöke félelmetessé tette. Füle hegyesedő, más mint a miénk.

Mikor egyszer kiszolgálás közben a háta mögé kerültem, mert kijöttem a pult mögül, félelem-érzés jött rám. Azon imádkoztam magamban, hogy csak jönne már be valamilyen vásárló a boltba.
Nem telt el pár perc és jött két vásárló. A fiatalember ott állt és nem csinált semmit, de nem is tudott mondani sem, hiszen én a két újonnan érkező vásárlót kezdtem kiszolgálni. Ezek után egy darabig még állt, tétovázott, majd kiment a boltból. A bolt elől még mindig nem ment el, mert az ablakon kinézve láttam. Én változatlanul nagyon féltem, és mondtam a két vásárlónak is. Ők még egy negyedórát vártak a boltban, majd mikor ismét kinéztem már nem láttam a furcsa fiatalembert.

A boltba járó vevők nagy része visszatérő vevő, így ismerem legtöbbjüket, ám ezt a fiatalembert se azóta, se azelőtt sosem láttam.
Az eset kapcsán még annyit tudtunk meg, hogy ezen időpont körül, az egyik benzinkútnál is érdekes személyt figyeltek meg a kútkezelők. Ugyancsak a fizetéssel kapcsolatban vettek észre furcsaságokat.

Gál Imre
2003


Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás