Fekete szivar az égen

Helyszín
Hármas-Körös melletti gáton
Időpont

Haverommal tartottuk rendszeres esti futásunkat a Hármas-Körös melletti gáton 2005., szeptember 12-én, este 7:30 - 7:45 időtájt. Ilyenkor a vasúti hídon átkelve, a Német-zug irányában szoktunk futni. Mivel nagyon sáros volt a gát, ezúttal csak a gátőrházig mentünk el, aztán már indultunk is visszafelé.

Már erősen sötétedett, lement a Nap is, és a vörösessárga eget kémleltük: érdekes módon valahogy megtört a légkörön az alulról világító Nap fénye és délnyugat irányában teljesen világos volt az ég, nagyon szép sárgás fényt nyújtva. Mindent tökéletesen ki lehetett venni, ami áthaladt rajta. Valójában sokkal jobban, mint a tiszta kék égbolton. Annyira érdekesen, misztikusan szép volt az égbolt látványa, hogy még viccelődtünk is rajta, hogy ufót is láthatunk. Valami volt a levegőben, szinte érezni lehetett, hogy bármi megtörténhet.

Miközben futottunk visszafele, magunk előtt kb. 30 fokos szögben három kis fénypontot láttunk a távoli magasban, háromszög alakban. Jóval magasabban voltak, mint tőlünk pár kilométere álló magasfeszültségű torony. Azon vitatkoztunk, mi lehet vajon ez a három fénypont, amikor jobb oldalról, kb. 50 fokos szögben megpillantottam egy hang nélkül suhanó hatalmas, szürkésfekete tárgyat. Azonnal szóltam a barátomnak, és ő is megdöbbenten bámulta. Párszáz méterre lehetett tőlünk. A méretét úgy tudnám leírni, mintha kb. 50-100 méterről egy nagytestű madarat, látnák - csak itt nem mozgott rajta semmi, nem volt szárnya. Ez nyilván távolabb volt, ezért nagyobb is. Enyhén hajlított, kifli formája volt és teljesen egyenes vonalban, hang nélkül szelte át a levegőt előttünk. Kb. 10-15 másodpercig láttuk, amíg el nem tűnt baloldalt a fák mögött, de ahogy megpillantottam, azonnal éreztem, hogy furcsa, idegenszerű tárgy, amit látok. Kapkodtuk a lélegzetünket és ijedten futottunk hazafele. Baloldalt az egyik holtág felett lebegett a Hold, felhőfátyolba burkolózva - félelmetes látványt nyújtott, ezzel is növelve nyugtalanságunkat.

Talán érdemes még azt is megemlíteni, hogy két nappal az eset előtt Gyomaendrődön Galaktika Nap volt.


Térkép

Koordináták: 46.945824, 20.809381

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.