Gyomaendrőd - Kunmadaras - 2 Ufo + Katonai Helikopter

Időpont: 
1984/12/24 - 16:00
Helyszín: 
Gyomaendrőd felett

1984. december 24-én, vagyis karácsonykor Kunmadaras térségében két azonosítatlan repülõ objektumot figyelt meg szemtanúk egy kisebb csoportja, majd amikor az UFO-k eltûntek, egy katonai helikopter jelent meg a térségben - láthatóan keresve-kutatva valamit. A szemtanúk meggyõzõdése szerint a helikopter - amely ahhoz túlságosan távol volt, hogy meg tudják állapítani, a szovjet, vagy a magyar hadsereghez tartozik-e - nyilvánvalóan a percekkel korábban megfigyelt UFO-kat igyekezett felkutatni...
Gyomaendrõdi GBK UFO Klub beszámolója nyomán

Délutáni sétámból hazafelé tartottam úgy du. 4 óra körül, - még éppen világos volt. A Fő utca felől az egyik úttorkolatban önkéntelenül is jobbra néztem a teljesen kihalt mellékutcába.

Ebben a pillanatban az utca vége felé - közel a Körös gátjához - az égbolton nagyon alacsonyan, szinte a házak felett narancs-vörös színű, felszínén sok kis fénypont cikázott hangtalanul elrepült nagy gyorsasággal két darab, tojás alakú tárgy. Ledöbbentem a látványtól. Izgatottan menteni haza és meséltem el a családomnak a látványt. Este 7 óra körül lányom átment az utca másik oldalán lakó idős, magányos szomszéd nénihez. Pár perc múlva hanyatt-homlok rohant vissza. Valami szokatlant látott és hallott. Gyomától északnyugatra nagyjából a Körös fölött, vagy attól távolabb - ( Nagylapos, Nagyállás, Csudabala területe lehetett), a felhős égbolton sárga színű felvillanások világították be az estét és néha-néha, de semmi esetre sem a villanásokkal szinkronban dörgő, dübörgő semmihez sem hasonló iszonyatos hangok jöttek az égből. Kirohantunk az udvarra, a teraszról figyeltük a hihetetlen látványt és az időnként rettenetes hanghatásokat. Nagyon féltünk. Kb. 1 óra múlva véget ért az égi látványosság, - majd megjelent alacsonyan a házak felett egy szovjet helikopter lassan körberepülte az említett területet és eltűnt Kunmadaras irányába. (Ott akkor szovjet légierő jelentős egységeinek volt támaszpontja).

Hónapokon át kutattam, kerestem a jelenség okát. Abban biztos vagyok, hogy délután két "klasszikus" UFO-t láthattam. Este pedig? Ez nagy kérdés, mi történhetett a felhők felett. A "nyomozás" eredménye szerint Karácsony este lőgyakorlat a közelben nem volt. A hosszú évtizedek óta tanyán élőkkel is beszélgettem. Ők a II. Világháború óta ilyen égi jelenséget nem láttak, hallottak.

A meglepő az, hogy a város lakói közül csak kevés szemtanú volt, - ők is inkább a munkásőrök lőgyakorlatára gondoltak...? (karácsony este??)
Utánajártam. Ők nem lőttek. Szóba jöhetett még a túrkévei és mezőtúri lőtér. - Karácsony este ott sem lőttek. Maradt az égbolt, - de kik lőttek? Kire? Repülőgépek motorhangja nem hallatszott! A csendet csak szokatlan hanghatás törte meg és az ennél gyakoribb narancssárga fényfelvillanások. UFO-k lehettek.

Hátha emlékszik valaki e fontos karácsony estére, - kérem, ha lesz ilyen, írjon.


Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás