Kéttörzsű nagyon gyors

Település
Helyszín
Budapest
Időpont

Csillaghullást szerettem volna fotózni de a gyülekező felhők miatt nem sikerült. Az észlelés pillanatában a gépem a sarkcsillag irányába volt fordítva és egy 30s-es expo volt folyamatban. Emiatt sajnos nem sikerült képet készítenem a tárgyról. Egyrészt nagyon gyorsan haladt, másrészt a fényviszonyok sem engedték volna a gyors képkészítést. Az észleléskor fátyolfelhős, felhős volt az égbolt de azt nem tudnám megmondani hogy a tárgy milyen magasságban mozgott.

A tárgyról néhány adat:
- Sötét szürkés színű
- Kb ÉNy-i irányból haladt délkeletre
- Nagyon gyors kb 3 sec alatt átszelte az 1/4ed égboltot -Méretét a távolság nem ismerése miatt nem tudnám meghatározni, esetleg úgy ha kinyújtom a kezem egy szemmel nézem kb 1 ujjpercnyi méretű
- Formája: egy kéttörzsű valamihez tudnám hasonlítani szárnyak nélkül. Valójában a 2 hengeres alak között nem láttam a kapcsolatot de mivel eggyütt mozogtak feltételezem hogy 1 tárgy volt. A henger hosszanti tengelyével azonos irányban mozgott.
- Hang: észlelés előtt és után is néhány másodpercig volt egy érdekes hanghatás de ez valószínű nem kapcsolható össze a jelenséggel. Illetve nem tudnám mivel összekapcsolni.

Amit kizárnék:
Nem hullócsillag mivel nem izzott
Nem meteor mivel ha légkörön kívül lett volna hatalmasnak kellett volna lennie aminek visszhangja is lett volna a sajtóban.
Nem felhő mivel nagyon gyorsan mozgott.
Ugyanezért az általános repülőket is kizárnám.

Esetleg ha van hasonló tapasztalat azt szívesen meghallgatnám!

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.