UFO, lassan mozgó, valószínűleg hatalmas

Település
Helyszín
Ráckeve, Somlyó-sziget
Időpont
-

Tisztelt Galaktika klub, és olvasók!

szeretnék bejelenteni egy meglehetősen érdekes esetet, ami ma édesanyámékkal történt. Nem kell túlgondolni a dolgot, megszokott esti felvételek egy uforól, a fényviszony miatt meglehetősen rossz minőséggel. De egy kis szerkesztgetés, expozíció, kontraszt stb. csodákra képes. Be fogom küldeni az eredeti fotókat és azokat amiken változtattam. Semmi megvezetés nincsen, nem vagyok nagy szakértője a szerkesztésnek, csak szórakoztam a kép fényeivel, de meglepő eredmény született.

Lényegre térek, édesanyámék épp hazaértek a munkából, míg nyugati irányban figyelmesek lettek egy hatalmas, vörösen fénylő gömbre. Nagyon fényes volt, ahogy a felvételeken is látszani fog. Egy vörös csillaghoz tudnám hasonlítani, azonban elmondásuk alapján mozgott is. Lassan, de mozgott. Műhold nem lehetett, mert nem vörösen fénylenek, ha visszaverik a fényt. Ahogyan repülő sem lehetett ugyan ilyen okokból. Hangtalan volt. Igazság szerint egy megszokott “UFO” eset. Na de következzenek a felvételek. Először az eredeti képeket(az első kettő), majd a szerkesztetteket.

A szerkesztett képeknél jól látható, hogy mindig van valami a középpontban. Igyekeztem jobban állítgatni és egyre jobban kitisztult. Először egy fénygömbnek látszott, míg szinte mindent elállítgatva, expozíciót meg a maximumra kijött egy elég érdekes kép(kicsit olyan mintha fekete-fehér lenne). Azon a képen a “tűzgömb” körül látható egy meglehetősen érdekes terület ami sötétebb a háttérnél. Én úgy gondolom hogy mindenhol világosabbnak kellett volna lennie, innen nézve olyan, mintha az a terület törné a fényt, vagy mintha egy buborék lenne. Igazából olyan mintha kicsit meghajlítaná maga körül a teret. A többi képen meg jól látszik hogy nagy eséllyel egy szilárd tárgy van a középpontban, amit szintén valami gyűrű körbevesz. Annak a gyűrűnek van három pontja. Egy fent, és kettő lent(bal és jobb oldalt). Be is nyilazom őket, az lesz az utolsó kép. A többi képen végig jól látszik körülötte az a gyűrű. A tárgy viszont az állítgatások miatt inkább már jobban hasonlított egy csillagra, de csak arra voltam kíváncsi, hogy az a gyűrű fixen ott marad-e vagy csak az állítgatás játszik velem. És igen ott maradt a gyűrű. Mindenki gondoljon amit akar, de ez friss felvétel, és én is már gyerekkorom óta jegyzem fel az eseteket(sajátokat és másokét). Az a furcsa rajzos elrablásos eset picit lejjebb is az enyém.

 

Üdv.:

István


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.