UFO Pest felet szemtelenül alacsonyan

Település
Helyszín
Bah csomópont Móricz zsigmond körtér Lágymányosi híd Fradi pálya
Időpont

Csepelen északi részén lakom 4. emeleten. Az ablak északi irányba néz, és szinte egész Pestet belátom.
Az egész kb 1 hónapja kezdődött amikor esti dohányzás közben (kb 22-23:00) Egy piros fényt vettem észre az égen, kb a Móricz Zsigmond körtér irányában, méretét tekintve... ha egy repülőt egy gombostű fejéhez hasonlítok akkor ez egy 5 forintos méretű volt. Nagyon lassan északi irányba mozgott majd mintha felhők közt eltűnt, majd előkerült volna... 2-3 nappal később ugyan ezt láttam ekkor arra gondoltam, hogy egy lampion.
De tegnap este 2015.11.20 23:15 körül újra megpillantottam a piros fényt csak most kettőt... megint lampionra gondoltam mivel piros is volt és egy kicsit vibrált is majd az egyik megindult felém, kb Bah csomópont Móricz Zsigmond körtér Rákóczi Híd Fradi pálya vonalon mozgott nagyon lassan és alacsonyan kb 100-150 méter magasan amikor kb 45 fokos szögbe ért akkor láttam, hogy villogó is ekkor döntöttem úgy, hogy ezt még figyelem egy kicsit.
Amikor elém ért akkor döbbentem le teljesen, mert tökéletesen kivehető volt az alakja... Egy csészealj aminek az alsó 1/3 körüli részén végig teljes szélességében sok kis ablak szerű dolog volt ami fehéren világított és egy vízszintes egybefüggő csíknak tűnt ami mégis tagolt volt.
Kb 15 fokos szögben előre dőlve halad nagyon lassan kb 70-80 km/h sebességgel.
Amikor az első velem szembe volt akkor egyértelmű volt, hogy jön a második is, kb a kiindulási pont és az előttem lévő tárgy között van fél uton... ekkor pillantottam meg, hogy van egy harmadik is ami ekkor tűnt fel és kb egyenlő távolságra követik egymást, majd feltűnt egy negyedik is a kiindulási ponton.
Amikor a harmadik haladt el előttem a sok kis négyzet alakú ablak közül az egyik erősebben világított.
A döbbenettől, hogy ilyenkor ennyire alacsonyan Pest felet ilyet látok eszembe se jutott, hogy lefényképezzem, de reggel készítettem egy rajzot ezt feltöltöttem.
Ha valaki még látta megköszönném, ha jelentkezne!

Térkép

Koordináták: 47.434513, 19.077023

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.