The 2012 Story: The Myths, Fallacies, and Truth Behind the Most Intriguing Date in History

Médiaajánló

A 2012 Sztori – Mítoszok, Téveszmék és az Igazság a Történelem Legérdekesebb Dátuma Mögött - John Major Jenkins

Jenkins neve nem hangzik idegenül azok számára, akik tanulmányozzák már egy ideje a 2012 jelenséget. Neki köszönhetjük a Galaktikus Együttállás elméletét, amit azóta sikeren adoptált több szerző is a témában. Az új kötetet olyan neves publikációk ünneplik, mint a Newsweek és a New York Times.
Az első részben a szerző a majakutatás történelméről beszél, eddig nem látott részletességgel.

A naptárértelmezések történelme is bemutatásra kerül: még ma is vannak népszerű elméletek (pl. Argüelles-é), ahol 2012. október 28-ra esik a maja naptár utolsó dátuma, nem december 21-re. Jenkins kifejti, hogy mit jelent a Galaktikus Együttállás: 26 ezer évenként a Földről nézve nézve a Nap és a Tejút közepe egy síkba esik, amikor a Nappal szemben helyezkedik el a fekete hasadék (Dark Rift), ami egy kozmikus porfelhő. Bár az együttállás egy 36 éves periódus (1980-2016), a téli napforduló egybeesésével mégis 2012 december 21. jelenti a jelenlegi korszakunk végét, a maja naptárnak megfelelően. Ez kerül ábrázolásra a mexikói Izapában is.
A kötet második részében a primordiális tradícióról, a hagyományról mesél a szerző: a maják archaikus tudományáról esik szó, ami elsősorban a spirituális rétegekben nyilvánul meg. A tudás ugyanaz, ami megvolt az ókori hinduknál és egyiptomiaknál is.
A szerző leszögezi, hogy 2012 a maják értelmezésében sosem a világvégéről szólt, műveik és építményeik nem utalnak apokalipszisre. Sajnos a szenzációhajhász média, az élen Emmerich 2012 c. filmjével csak hisztériakeltésre és a 2012-es elmélet lejáratására alkalmasak.
A maják szent könyvében, a Popol Vuh meséjében olvashatunk One Hanahpu és Seven Macaw, a hős ikrek harcáról, ami korunk allegóriája. Az egó világában élő Seven Macaw elpusztításával a természettel együtt élő ember, One Hanahpu feltámadásáról beszélnek a próféciák. Olyan világkorszakba érkeztünk, amikor az ökológiai rombolás, a demokrácia és terroristaellenesség álcája alatt fenntartott háborúskodás (ld. Irak), a fogyasztói társadalom konzumerizmusa és a belső értékek nélküli élet megállíthatatlanul tart egy pont felé, amikor változásnak kell történnie. A mennyiség uralma eljut a fordulópontig, ahol újra a minőség kerülhet előtérbe.
Jenkins műve általában száraz, de részletes, és rengeteg információt tartalmaz a majakutatással kapcsolatosan. Nem utolsósorban felfedi a próféciák valódi értelmét, és hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy valóan új korszakba léphessen az emberiség.


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.