The Book of Destiny: Unlocking the Secrets of the Ancient Mayans and the Prophecy of 2012

Médiaajánló

A Végzet Könyve – Az Ősi Maják Titkának Feltárása és 2012 Próféciája – Carlos Barrios

Nagy kíváncsisággal vettem kézbe Carlos Barrios könyvét, aki a maják egyik legősibb és szent vérvonalának leszármazottja. Ugyan ki tudhatna többet a maják 2012-es jövendöléséről, mint egy maja sámán, aki a guatemalai Maja Idősek Tanácsának tagja?
A kötet által olvasmányos formában nyerhetünk betekintést a maja életmódba és történelembe.

Barrios elítéli azokat az archeológusokat, akik sajátságos értelmezésben tárják a világ elé véleményüket, anélkül, hogy ismernék a maja jelek valódi értelmét. Köszönhető ez részben a spanyol konkvisztádorok óta megjelent téves interpretációknak is, amire a mai napig sok kutató támaszkodik. A szerző szerint a maja kultúra az atlantiszi élet maradványa, az őslakók a rejtélyes földrész elsüllyedésével települtek Közép-Amerikába. Komoly csillagászati és matematikai tudásukat eredetileg a földönkívüliektől szerezték, akik a Plejádokról jártak a Földre. Tudatmódosító szerek segítségével a sámánok képesek voltak előreutazni az időben, így jövőbeli eseményeket is láthattak. Ennél azonban fontos tudni, milyen üzenetet hordoz számunkra a mágikus dátum.
2012 az átalakulásra, megtisztulásra adhat lehetőséget. Világvégéről szó nincs, de a Föld lakosságának jelentős része elpusztulhat, ha az emberiség környezetpusztító tevékenységét továbbra is folytatja. A próféciák korát éljük, ahol súlyos árat fizethet az emberiség, ha nem tér le az egó útjáról. Egy szebb és jobb jövő várhat azonban ránk, ha tudatosan lépünk át az új korszakba. A kötetben szó esik a kristálykoponyákról is, ill. hogy milyen fontos szerepük lehet a közeljövőben.
A kötet nem túl vaskos, ráadásul közel felét elfoglalják a maja jelek értelmezései. Az asztrológia maja változatáról van szó: születési időnk alapján és az ún. energiatábla segítségével meg tudjuk határozni, a 20 Cholq'ij jelből melyik esik ránk. A maják szerint már világra jövetelünkkor elrendeltetett végzetünk: a könyv segít megtalálni egyedi szimbólumunkat és felfedi a minket támogató erők létét.
Barrios műve érdekes olvasmány és könnyen emészthető. Bár John Major Jenkins rávilágított, hogy a szerző korábban az ő elméletét használta fel a Galaktikus Együttállásról, szavait olykor szó szerint idézve, ami valóban ara utalhat, hogy a megfogyatkozott maja népesség elvesztette az ősi tudást és sokat emel át a modernkori kutatóktól.


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.