Hozzászólás öröklinkje

2006. tavaszával bezárólag a mintegy 37 Marsra indított felderítési kísérletből mindössze 18 járt sikerrel, melyből 11 magába foglalta volna a landolást és felszíni marsi felvételek készítését is. A szerencsétlen véletlen, vagy talán épp a háttérben meghúzódó tudatos erők közbelépése folytán mégis mindössze 6 szonda volt képes képeket is közvetíteni a felszínről. Vajon mi húzódhat meg a Marsi átok hátterében? Ennek próbáltunk utánajárni.

Erdők, mezők, tavak, folyók, hatalmas termőterületek, modern épületek, űrépítmények találhatók a Mars felszínén. Fikció? A NASA által eltitkolni kívánt, ám a szemfüles Mars Anomaly Research csoport által megmentett képek alapján bizonyos, hogy nem egyszerű kitalációról van szó. Miközben az űrszondák hatalmas mennyiségű felvételt küldenek a Földre, és azokból rengeteget meg lehet tekinteni a NASA honlapján is, a fotók egy retusálási folyamaton esnek át, hogy a marsi élet látható bizonyítékai ne legyenek láthatók az érdeklődők számára. A képmanipulációk számos trükkje bevetésre kerül: elsőként a kritikus területekről készült felvételeken a felbontást drasztikusan lerontják, ezt követően a jól látható bizonyítékok a retusálás, elmosás trükkjeivel kerülnek eltüntetésre. Vélhetően specializált szoftver végzi automatizáltan ezt a feladatot, amely mintegy értelmezi a szabályos, humanoid kéz alkotta elemeket, és átdolgozza a kritikus felületeket.

Hibák azért így is csúsznak a rendszerbe, nem lehet tökéletes a megsemmisítő hadjárat. Megdöbbentő az a Spirit szonda által készített felvétel, amelyen egy humanoid koponyája látható, teljesen jól kivehetően, kiváló minőségben. Az automatikus retusáló szoftver talán pont azért nem vette észre, mivel szabálytalan formájú tárgyról van szó.

Egy másik felvételen hatalmas területet borító víz, tószerű képződmény látható. Fluiditását hűen bizonyítja, hogy átlátszó tulajdonsággal rendelkezik: a víz felszíne alatt talajréteg található, valamint egy lebegő objektum is található a felszínén. Ehhez hasonló módon hatalmas jégmezők is láthatók más felvételeken.

Egyes homokdűnék közelebbről már egyáltalán nem is bírnak homokdűne jelleggel: közelebbről szemlélve szemmel láthatón teljesen egyforma, szabályos létesítmények: több kilométer átmérőjű, kupolaszerű épületek.

Az egyik sokkoló felvétel tavaly került ki, amikor az év végi szabadságolások és lazább munkafegyelem miatt kikerülhetett egy manipulálatlan fotó, zöldellő marsi erdőket ábrázolva. A hibát persze hamarosan észrevették a NASA szakemberei, és kicserélték egy sokkal gyengébb változatra, ahol az erdőből már csak egy kis sáv látszódik, ráadásul az is szürke színre váltott.

Az Opportunity szonda által készített tűéles felvétel is a véletlen folytán kerülhetett a nyilvánosságra. Rendkívül részletes látványt nyújt a panorámafotó - miközben a NASA arról beszél, hogy az Opportunity kiöregedőfélben van, és lebutított felbontású felvételekkel bombáznak mindket. Úgy látszik, a tények minden ponton ellentmondani látszanak a NASA állításainak.

Akit bővebben is érdekel a téma, annak figyelmébe ajánljuk a http://www.marsanomalyresearch.com honlapot.

Már csak egy kérdésünk maradt a végére. Meddig lehet ezt még titkolni?

Szerző: Joczek

Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson
Kolóniák a Marson

Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Bocs nem azt mondom hogy nincs élet a földön kívül de ilyen képeket már szinte bárki csinálhat elég csak a photoshopra gondolni és vagy negyed óra és kész is van egy ilyen kép meg bele is rakhatnánk pár éppen sétáló idegent is csak arra akarok kilyukadni hogy arra nem gondoltál hogy éppenséggel hamisítványok amit egy ügyes ember vagy gyerek csinált?