Tiszaújváros felett

Helyszín
Tiszaújváros északfele
Időpont

Úgy 1990-1994 között történt az eset valamikor nyáron, amikor Tiszaújváros felett, de inkább azt mondhatnám, hogy Északi részén egyik este, mikor apám kinézett az ablakon furcsa jelenséget látott. Engem is odahívot és közös megegyezés alapján tudomásul vettük, hogy ez egy UFO (ismeretlen repülő tárgy tudom...) ami csészealj alakú és ciánkékes fénye van (nem erős sugárzó fénye, hanem egyszerű tompa fénye volt). Olyan jól ismert retros csészealjat kell elképzelni mint amiket a 60-as években láttak. Ami érdekes volt, hogy ezt hosszú percekig néztük csöndben a nyitott ablakon keresztül, mintha teljesen természetes lenne. A jelenség egyébként teljesen hangtalan volt. Aztán miután pár percig néztük lassan irányt váltott és elindult az ellenkező irányba és már távolodott. De nem úgy mint egy helikopter vagy egy repülő, ami aztán ugye az épületek, majd a horizont mögött eltűnik. Ez szépen komótosan úgy kb 60 fokos szögben elindult az égfelé majd lassan eltűnt a távolban. Tán nem is néztük végig az eltünését hanem mentünk aludni. :) Emlékszem fater azt mondta, biztos otthon hagyták a fogkeféjüket és azért fordultak vissza. Az időpont amit megadtam elég pontatlan, de hát már fene sem emlékszik mikor volt pontosan (talán fater). Annyira viszont biztosan emlékszem hogy nyáron volt. Diszko fény sem lehetett mert akkoriban még nem voltak ilyen cuccok a város és a környéken. Azt meg egyébként is láttam már sokszor és amit akkoriban láttam egyáltalán nem hasonlít holmi égbe vetített fényekhez. Az esetre apám is tisztán emlékszik valószínűleg még mindíg, de nem szoktunk vele erről beszélni. Csak nekem jut néha eszembe a dolog. Most meg úgy gondoltam leírom és egyben meg is kérdezem, hogy van e valaki más is aki akkoriban látta ugyan ezt a jelenséget?

Tamás

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Ennyi ideje tag
2008. 02. 09., szo – 11:24

Permalink - joczek küldte be 2008. 01. 27., v – 12:39 időpontban

valóban sok eset megfigyelés történt a '90-es évek derekán. Gyaníthatóan egy klasszikus ufóesettel állunk szemben.

Permalink - Tamás küldte be 2008. 09. 20., szo – 16:23 időpontban

szóval én is tiszaújvárosi vagyok, és ráadásul Tamás... én 93 és 94-ben is láttam valamit, az egyik ez lehetett... ráadásul ekkor 10 éves fejel csináltam is egy kis táblát UFO 94 felirattal... a dolog érdekessége, hogy egy autós oldal fórumán pont erről beszéltem, az én esetemről, és mikor kerestem képet, akkor feljött ez a cím, ami a sztori címe... ez nem véletlen

Permalink - Majoros Anita küldte be 2011. 07. 24., v – 15:59 időpontban

Sziasztok ma van 2011.07,hó.
Kb 1 hete valami furcsa dolgot láttam.
Vissza térnek a jelenségek?
Olvastam hogy 90 környékén sokat lehetett látni,bár én akkor még csak 1 éves voltam.
Tehát 1 héttel ezelőtt felnéztem az égre a konyha ablakon keresztül,mintha valami oda irányította volna a tekintetemet.És nagyon magasban láttam egy nagyon világos kerek,de lapos alakú ismeretlen tárgyat fehéres gyöngy ház szinű volt azt hiszem.Aztán a párom is észrevette és ketten néztük.
Először egy helyben lebegett az égen aztán 1 jó fél perc után elindult de alig észrevehető sebességgel haladt.
Aztán még láttuk kb 1 percig és eltünt a semmibe.
Nagyon érdekes érzés kapott el, azt hiszem ez egy örök emlék,soha nem fogom elfelejteni:-)))))))