UFO raj

Helyszín
Donát u.93.
Időpont

Péntek este kiültünk a teraszra a családdal. A lányom szólt hogy nézzek fel az égre, mert több mozgó fényes tárgyat vett észre az égen.
Mindannyian felnéztünk, és elképedve láttuk, hogy sok mozgó fénylő pont van az égen, amik azonos irányba, és sebességgel haladtak.Nem műholdak voltak.Azoknál nagyobbak, és fényesebbek is. Nem is kívánságlámpások. Olyant is láttunk már.
A legrémisztőbb az egészben az az hogy csak jöttek, és jöttek. Rengeteg.....Én még az életben nem láttam ilyet. Legalább 30 percen keresztül nagyon sűrűen, majd a következő fél órában egyre ritkábban. De az összes ugyanazt az irányt tartotta. Dél-nyugat, észak-keleti irányt tartottak. 100-nál is több repülő tárgyat láttunk. Ami még nagyon érdekes volt, hogy két ilyen fénylő "repülő" mintha kommunikált volna egymással.Éles ezüstöst fényt villantott fel, majd rögtön ez után narancsos "fényrobbanás" következett. Hatalmas fénye volt! Hihetetlen volt! Az utána következő "repülő" mintha válaszolt volna neki, ugyanezt csinálta, csak fele ekkora intenzitással. Egészen fél 11-ig figyeltük őket, akkor bejöttünk.
Két másik fényt is láttam , amik halványak voltak, azt hittem csillagok a repülő tárgyak hátterében. De miközben a sok repülő tárgyat néztük, az egyik elkezdett vibrálni, majd elmozdult a pozíciójából, és a tárgyak repülési irányát keresztezve tett egy ívet, majd eltűnt. ezután eltűnt a párja is.
Tegnap este is kimentem, hátha látok valamit, de sajnos nagyon felhős volt az ég. Viszont az Öcsémnek is elmeséltem az egészet, és ő fent van Facebookon, ott utánanézett, hátha más is látta a rajt. És igen! Más is látta Őket! Valaki szombat este is látta hogy vonulnak, ott ahol nem volt olyan felhős az ég. Sajnos felettem nagyon felhős volt. De ma este is kimegyek, remélem tiszta este lesz!

Üdvözlettel: Poser Beáta

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Gergely küldte be 2020. 05. 19., k – 15:04 időpontban

Üdv! Ez az úgynevezett Starlink műholdrendszer. Elon Musk üzletember műve. A műholdak egymáshoz közel, szoros láncolatban akár százasával húznak át az égen. Most még ritkább esemény nálunk de a jövőben állandó látvány lesz az égen, több százezer ilyen holdat lőnek fel.
Gergely

Permalink - Gergely küldte be 2020. 05. 19., k – 16:47 időpontban

u.i. a fényvillanás magyarázata annyi, hogy ezek pályán mozgó de szabályosan forgó testek a súlytalanságban. A nap fénye visszatükröződik néha a tárgyak felületéről. A forgás miatt nem állandó a fény, hanem csak néha felcsillan. A súlytalanság miatt a forgás állandó sebességű, így azonos időközönként csillannak fel a műholdak.