2012 - Világvége vagy csak babona?


Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás

nem kellene az embereket ilyesmikkel riogatni!! Persze mindenki magánűgye miben hisz! A jövőbe még senki sem látott!! :))

de nostradamus igen és a maják is :)

De vannak oan emberek is akik civilek és 1 napra vagy 1 hétre vagy 1 hónapra elöre álmodnak.
Tom h ez csak a tudatalattiképzelgés de én pl majdnem minden este megálmodom h milesz holnap.
Amugy az igaz mindenki abba hisz amibe akar!!!

Mindenkinek ajánlom a filmet,mert bármi megtörténhet, nem kell a szűk látásmódunkat előtérbe helyezni,már több nép megjósolta ezeket a dolgokat és nem lehet tudni...csak várhatunk és reménykedhetünk,hogy tévedtek.

Világvége jóslatok mindig is voltak,és lesznek! Az emberiségnek mindíg is szüksége volt apokaliptikus víziókra! Már csak ,hogy mentálisan is fentartsa a feszültséget! És ma ezt a filmipar meg is adja nekünk jó látványosan' némi tudományos köntösbe burkolva! És ha 2012-ben mégsem jön el a világvége?? Nos akkor csak akad majd 1 szupernova vagy fekete lyuk vagy más! :) Amúgy a film nem rossz'

Fogarasi Árpádnak segítek ajtót csinálni a bunkeréhez - remélem beenged majd....

Senki se tudja,hogy 2012-ben eljön a világ vége.Remélem,hogy nem jön el mert 2012-be csak 13 éves leszek.Szerintem ez csak babona.

néz utána van benne vmi.

Az elmult 2ezer év alatt ha jól tudom 400egynéhány világvége jóslat született... reméljük ez a mostani sem valószerübb mint az elmult pár száz! De ha mégis! Hát a Föld nem vesztett sokat :D

Nah... idézek a bibliából... "Álljatok készen mert nem tudjátok melyik órában jön el a ti uratok." Ami arra enged vonatkoztatni hogy megjósolhatatlan a világvége... ennyi...

én hiszek abban h világvége lesz sajnos..mert én még nem éltem meg ilyet..:)

a problema csak az,hogy a majak mar tobb mindent megjosoltak,hogy mi fog torteni kesobb! Es igazuk volt! Meg sohase tevedtek! Szerintem most se fognak tevedni ez bisztos..

Én már láttam a filmet.Nem nagyszám,csak sok benne a látványosság.Amugy már azt is megjósolták hogy 2009ben lesz a világvége..és mégis ittvagyunk élünk és virulunk..
erről ennyit.

a mayák nem a világvégét jósolták meg ,csupán az idő körforgását foglalták naptárba (ami pontosabb mint a gergely naptár) és szerintük 2012 12 20-án a körnek vége és új kezdődik mégpedig a 13 baktun.
Kössz hálivúd ,hogy elbutítod a népet!

A nagy világ végét már 2000-re is. meg jósolták és azóta eltelt 9 év.
amúgy most a arról a filmről van sz amit a tv-be adtak valamelyik héten ? Vagy ami a moziba megy ??

Klimó Krisztián képe

A mozis változatt.

"A mayák nem a világvégét jósolták meg, csupán az idő körforgását foglalták naptárba (ami pontosabb mint a gergely naptár) és szerintük 2012 12 20-án a körnek vége és új kezdődik mégpedig a 13 baktun."

Az az igazság hogy Istennek is van egy jövendölése, egy ígérete(ahogy tetszik)miszerint 2012ben egy nagy "tisztítást" végez hogy csak azok maradnak meg a Földön, akik méltóak erre! És valljuk be, elég sok szemét van a világon... :S mindenféle értelemben!! azt viszont hogy ezt hogyan hajtja végre egy világjárvánnyal, vagy pusztítással,vagy társadalmi változással szerintem sokan egyetértenek velem abban, hogy megérdemli az emberiség!!

Valami közeledik, az biztos. TS Eliot szerint "a világ igy ér véget, nincs robbanás csak szűkölés." A jelenlegi társadalom totális filozófiai és erkölcsi válságba került. Mi emberek gonoszobbak vagyunk magánál az ördögnél, és ostobábbak az egysejtüknél. Érzelgős álhumanista közhelyeknél többre nem képesek Az élet minden területét elfoglalták a pénzemeberek, nincs semmi "ingyen". Sem születés, sem temetés. És ezt természetesnek gondoljuk.
Már maga ez a tény megér egy apokalipszist. (Yuppie-mentes világot!)

Eddig sosem hittem el egyetlen világvége teóriát sem, mert csak hidelemeken illetve ellenőrizhetetlen jóslatokon alapult. Ez a mostani viszont nagyon más. Rengeteg dolog mutat arra, hogy valami történni fog. Egyrészt vannak olyan jóslatok amikből már sorban bekövetkezett minden és csak az un. világvége van hátra (pl st malachy által megjósolt pápák sora, Hopi indián legenda, Mother Shipton), másrészt az olyan tudományos tények mint a napfolt tevékenység erősödése, bolygó együttállások, gyakoribbá válló földrengések, tudományos elemzések a pólusváltásról. Ezek mind az irányba mutatnak, hogy 2012 nyomot fog hagyni az emberiségen valamilyen módon. Pontosan senki nem tudja, hogy mi lesz. Aki tud angolul az itt végigböngészheti, hogy mi mutat a 2012es eseményekre:
http://www.2012supplies.com/what_is_2012/main.html

Ne a napokat számold vissza hogy már csak köpö 2 év van hátra hanem két évnyi élmény vár rád ha meg még is igaz akkor meg úgyse tucc ellene tenni vagy még is:) mondjuk én hallottam valakitől hoyg csaj azt mondják erre hogy csak hum-bug.ami lessz az áram szünet az lessz biztos a nappal kapcsolatos

de fiuk... a filmbe is van valami okosság aki már látta pl a bárkák a gazdagok... értitek? tuti már magyarországon is kitaláltak valmait hogy hogy készüljenek fell a tulélésre amikor ellárszt mindent a víz... jó oké gazdagok fizetnek hogy beléhessen ebbe "bárkába" de mileszs felünk hétköznapi emebrekkel? meghallunk?... és nem feetelyuk meg váság meg stb... fog végezni velünk hanem egyszerüen a természet visszakapjuk a földtől amit mi okoztunk neki ): óceánok tengerek áradása vulkánok kitörése és sok más katasztrófai jelenség.

Te tényleg ennyire nem tudsz írni? Esetleg nem magyar anyanyelvű vagy, netán csak figyelmetlen.

Én pár dolgot nem teljesen értek. A majáknak mi köze van a keresztély időszámításhoz? Úgy tudom a törököknél sem 2010 van most.Vallás kérdése. Valahogy nem áll össze. A maják is jézus születésétől számolják az időt? Hát jézus születésekor ők már jócskán nem léteztek. Na most akkor hogy is van ez? az illuminátusok újra aktívak hm?:D

Lana képe

ZEitgeist! Sok minden tiszta lesz! Nézd meg! ..Mi köze minek mihez?! :D:D:D Tényeket fogsz látni..ha nyitott vagy..megérted és elfogadod...hogy az ember irtányítva van egész életében..:D Ez ellen pedig ideje tenni!

Eddig nem érdekeltek a világvége históriák.
De ez most kicsit elgondolkoztat, hogy mi is lesz. Biztos hogy történik valami,de ha el is jön a világvége akkor éljük ki magunkat amíg lehet.

Nekem mindenki azt mondja h teljesen feleslegesen aggódom emiatt.....Lehet h igazuk van de lehet h nem....Ha nem igaz akk minek csináltak belőle filmet.....2000-ben is csinálhattak vna egy filmet h:2000 ha eljő a világvége....Ha eljön eljön ha nem ,nem...Sztem 2012-ig mindenki csináljon azt amit a legjobban szeretne.....

Az emberek ölik egymást.Háborúk,éhinség stb.Nem tudunk együt élni a környezetünkel(a Természettel),ezért inkább elpusztítjuk azt.Okosnak és erősnek hisszük magunk,és élőhelyeket(köztük a sajátunkat is)teszünk tönkre.Fajokat tüntetünk el örökre a Földről.Azt kell gondoljam eltüntetjük magunkat is hamarosan.Nem vesszük észre,de a Világ vége már elkezdődött,csak nem "pont szerű"esemény,ahogy a filmekben mutatják.

Lana képe

Az emberek azok egyre inkább elvesztették a fontosságukat a Föld szemében. A Föld bolygónk egy élő szervezet, akár milyen fura..rajta minden élőlény szoros kapcsolatban áll egymással. aZ ember tudata változtatta meg a felszíni formákat és használta ki azokat a csodás lehetőségeket, melyeket biztosított arra, hogy hosszan ,egészségesen és harmóniában éljünk egymással...Eljátszottuk az esélyeinket ,így most lázad..támad...tisztítja a bacikat! Élni akar ő is! Küzd! Változás...lesz! Világvége nem!

ennem szeretnem ha vilag vege lenne en kerem a jo istent hogy ne legyen vilag vege mert en akor meg csak 7 dikes vagyok most vagyok 5 ikes es nem jo de ha vilag vege is lesz akor arra kerem a jo istent hogy heza keruljek es elvesztem a csaladomat es a baratinkat es ha vilag vege lesz 2012 ben remelem hogy uj vilag kezdodik

Biztos hogy nemlesz világvége. Már legalább 100 világvégét jósoltak... a föld még rengeteg ideig létezik
kb még 20 milliárd évig. Már sok helyen olvastam, és már tanultuk is suliba..
és a Niburu bolygó sem fog a közelünkbe jönni, ez csak egy film, amit bevesznek az emberek
Ne ijedjetek meg ;)

Lana képe

Kicsit szánj arra időt, hogy egy nap mindne lehetséges ismert és elismert kutatóbázis oldalára elnézel, vagy csak a NAsa weboldalára..vagy csupán csak ...kezdj olvasni régi idők nagy embereitől!!!:D MEg fogsz lepődni...ha nyitott vagy a valóságra! A csillagászat nem mese! Nem film!!!:D láttál te már űr fotót?! HIHETETLEN!!! DE VAN!

A vicc az az egészben, hogy ahogy olvastam amit írtatok sokan kritizáltátok az embereket, ami érthető is persze.Mert csak mi tehetünk róla, hogy ide jutunk, de az a baj hogy senkit nem érdekel annyira, hogy tegyen is ellene valamit.És ilyen értelemben nem ártana egy jó nagy pofon az emberiségnek!

Lana képe

Jó nagy pofon az emberiségnek?! Mondod...Az emberek ösztönösen fordulnak azon dolgok felé, ami élteti. VAlaki fizikálisan mozdul rá dolgokra...valaki szellemileg, de személyisége adja, hitben, realisztikában vagy valami más vallásban vagy világszemléletben nyilvánul e meg jelentősége. Ha nem látja át és nem hisz abban, hogy a Föld egy Élő szervezet és képes önpusztítsára, vagy az őt pusztító elemeket szétcincálni ,mint ha baktériumok lennénk és nem hiszi, hogy más is létezik a világűrben, vagy hogy képesek vagyunk tömegeket mozgatni és eme tömeg csak a gondolat erejével, az akarattal mozgósítani a világot a javulás ,gyógyulás felé...akkor nem szabad pofozkodni!!! Nem tehetnek arról ,hogy ők nem nyitottak a "másra". VAgy félnek vagy így nevelkedtek vagy ..vagy ...vagy...De egyre többen vagyunk ,vannak akik egymásra lelnek ..ez a két év nagyon kemény lesz ilyen szempontból..változások jönnek..katasztrófákkal súlyt a Föld...de egyre több embernek felnyílik a szeme..csak addig meg kell erősödnünk, mert durva dolgokat fogunk látni! Illetve...Hinnünk kell egymásban és akarni ,hogy sikerül!!! Pofon NUKU!

Szerintem nem szabad alá becsülni a maják naptárát ugyan is ha igazuk van ebben akkor akár mijen gazdag lehet az ember és ha el is bujik és tulléli akkor hogyan fog élelmiszert elöálitani a semiböl:)de öszinte leszek én nem bánám ha 70-80%-a az emberiségnek elpusztulna és a többi tulélö valahogy ujrakezdhetné. Én reménykedem benne hogy tull élem persze ha bekövetkezik. Az biztos hogy gyereket csinálok hogy fentarcsam ez emberi életet valahogy . Bár mikor megnéztem ezt a filmet nem tetszet inkáb a KÉPLETET ajánlom a figyelmetekbe az hietöbb. Naszoval miután megnéztem ezt a két filmet ojan furcsa álmaim voltak a világvégéröl ami valosnak tünt és ráadásul a barátnömel és a legjobb barátaimal voltam együt ezen a napon.És még valami nem 2012 dec 23-án lesz hanem dec 1-én a mostani elörejelzések szerint ugy hogy valaki álicsa át az órát honlapon:)

Sziasztok. Új vagyok itt, de elmondanám az én verziómat ez ügyben. Szerintem Földünk olyan mint az emberi szervezet.Biztosan hallottatok a csí (életenergia) áramlásáról.A kínai gyógyászatban ezt az áramlást próbálják akadálytalanná tenni a szervezetben, mert csak akkor tud működni batagségek nélkül. A Földünk beteg. Mégpedig nagyon. Tisztulni akar. Ez az anyagias lét ami minden rossz hordozója csak bajt hoz az emberiségre. Lopás, hazugságok,gyilkosságok,harácsolás, ez mind-mind helytelen.Az emberi tudaton kell változtatni. Előtérbe kell kerülni a szeretetnek, alázatnak, egymáson való segítésnek, stb. Én hiszem hogy ez meg meg fog történni a pólusváltáskor, amikor a főld mágnesessége megváltozik,helyet cserél az északi és a déli pólus, majd fordul a föld. Sok természeti katasztrófa várható, de ha okosak leszünk, és hallgatunk a megérzéseinkre, olyan helyen leszünk ahol nem lesz bántódásunk. Meg kell érteni, hogy az ösztöneink megsúgják mi a helyes, csak oda kell figyelni.Mindenkinek volt már valamilyen megérzése. Pld. megcsörren a telefonod, és Te már vártad, mert megérezted hogy csörögni fog. Esetleg azt is tudod ki fog hívni. Hallottatok a harmadik szemről? A lelkünk szeme és a homlok közepén található. Ez a szem sok mindenre képes, csak használni kell. Lehet hogy sokaknak értelmetlen amit írok, de szívesen válaszolok kérdéseitekre.Én egyébként lelki és egészségi tanácsadó vagyok, ezt tanulom folyamatosan, és igyekszem tovább adni annak aki kéri. Sziasztok Ágota

istvan21 képe

remelyuk hogy mostan egy hamar nem lesz vilag vege de egy napon el jon persze nem hinem hogy 2012 ben lehet hogy neked tul nehez lene ahoz hogy meg ercsed de van egy segitseg a szuleiden keresztul ha bele nezel a bibliaban akor majd el olvashatod es meg gyozod hec hogy vilag vege nem mostan lesz mert ugy irja a biblia hogy meg a szeretet fiam sem tudja hogy mikor jon el a vilag vege nem tudja senki rajtamon kivul ,mondja az isten aki anyira szerete a vilagot hogy egyetlen egy fiat ata hogy elne veszunk persze tarrsd szorosan a hitedet biz istenben meg jezus kristusban ,szeresd az anyadat meg az apadat.egy soval szeres hogy szeresenek .mert jezus kriszrus velunk lesz a vilag vegezeteig ...

Sziasztok! Szerintem valóban le lassul időnként valamitől a föld forgása, és ez egyet jelent a gravitáció növekedésével gondoljunk csak a dinoszauruszokra vagy az óriás emberekre vagy a bibliában a több száz éves emberekre akik lehet hogy csak azért voltak több száz évesek mert gyorsabban forgót a föld igy a napok és az évek is gyorsabban teltek de csak a rövidebb ciklus miatt ha kétszer olyan gyorsan forgott a föld akkor aki most 90 éves akkor 180 éves lenne és a súlya , ha most 100kg -os akkoriban csak 50 kg -ot lett volna a súlya ,Igy akár egy dinó sem lett volna olyan nehéz viszont ha tényleg hirtelen lassul le a forgás akkor valóbban ekkora állatok összeroppantak a saját súlyuk allat ,és talán az emberek is kisebbre nőnének,na ennyi butaság egyenlőre el

Az ismert biblia az első pár oldalán már ellentmondásos! Aztán még jobban!Káin a 4. ember a földön! Mégis attól fél hogy valaki megöli amikor elvándorol édentől keletre! Isten pedig hétszeres átkot szór arra aki megölné káint!!!! De ki Ádám?? Vagy Éva? He-He-He!!
Hiszen csak ők voltak akkor a földön! Vagy valaki más is teremtett embereket? Az ördög? Minek, hísz már volt testvérgyilkos is!! Aztán Ábel kivel hált? Éva anyával? És láss csodát Káin találkozott MÁS!!!-emberekkel!
Na ezt a zagyvaságot! Ha volt is valahogy-hát nem így!!!!!!!!!!!! Ja és vatikán mérhetetlen gazdag birodalma!? Jézus szegényeket szerette,nem? Ő is az volt! stb.
Ébresztő!!!

Lana képe

A Biblia Drága Konstantin átvarázsolt csudavilága, hogy az emberek behódoljanak Neki és irányíthatóvá váljanak és féljenek!!!! Keresztény cseppek potyogtak rám..s mégis ott tartok..inkább mindennek utánajárok már., hogy megbizonyosodjam..De hit mindenkinek kijár! Aztán ,hogy miben? Majd rájönnek! Úgy is fel fog valami, valaki bukkanni majd, akire ráhúzzák, hogy Jézus feltámadt ..DE! Nézzük csak meg a Zeitgeistet!!! VAn egy olyan érzésem..hogy a tényekkel senki nem fog szembeszállni...ha nyitott a valóságra!

Te 6ökör...

Lana képe

Nos akkor az én tudásom átcsurgatom ide, aztán lehet melléállni vagy cáfolni!!!

Először is! Tény és való ,hogy egyre látványosabb változásokon megy át a Föld. Egyre több a katasztrófa, az árvíz és kialudtnak vélt vulkánok pusztítanak. A pólusok kezdenek megfordulni. Az emberi agy illetve "lélek" más és más...már mint..személyiség stb. Ezért ezen hatásokra, mit a környezet produkál, egyre inkább durvábban reagálunk. Azok az emberek, akik nem annyira fogékonyak, illetve gyengének bizonyulnak..folyamatosan stresszesek, begajdulnak, vagy egyik pillanatról a másikra tesznek drasztikus dolgot...amire senki nem számít: pl. öngyilkosság, család kiírtása és sorolhatnám.

Ennyit a tényekről, ami látványos és bizonyított minden tudományos módszerrel. Magyarország pl. mediterrán éghajlat felé orientálódik...milyen buli..november 13-án a 20fok..bár már volt anno ilyesmi, de nem ennyire közvetlen szélsőségekkel...Noh..

MAják.
Világvége semmiképp nem lesz! !!!!
Gondoljunk bele, hogy egy ősi , mindig zárt titok ,most hirtelen napvilágot lát és elterjesztik a félelmet, hogy itt lesz a világvége???!!! NEEEEEEEEM!
A maják mai napig őrzik a titkot. Vannak "akik" szeretnék, hogy féljünk, mert a félelem az nekik erőt ad...és sokat elérnek általa, irányítanak minket jajjj de lelkesen!
SZóval...A maják csak annyit mondtak, hogy változások lesznek! Természeti katasztrófákat pedig logikusan ...szóval értitek!Nos. Azt hiszem csak két ember tudja pontosan mi szerepel a maja naptárban. Ez a lényeg!

Aztán...szépen áttérünk egy másik dimenzióba. A lélek dimenziójába. Jövőre elvileg elektromosságnak a Nibiru miatt is (mert bizonyított ,hogy létezik és erre felé tart:P)finito és nem lesz olyan ,hogy pénz meg politika és hehe..idő:P.
Most az 5-ben vagyunk..az időben. Az idő, mint dimenzió. Nevetségesen hat..de ha a hosszúság és szélesség kiad dimenziókat, amik mértékegységek, máris nem fura..és gondoljunk bele, hogy manapság mi az, amit egyre hajtogatunk?! NINCS IDŐNK! Érdekes szerintem. ...
Nos..A csillagkép is vált. Egy másik csillagövbe térünk át 2012-ben és ez is új fejezetet visz. Nem világvége!!! ÚJ!!! Sok sok új dolog! Mindig minden változik. Örökös változásokon megy át az ember és a Bolygó!Tehát...valami lesz-mindig is volt! Beugrik a "sötét középkor" emberek?!:P:)

2011-re, avagy saccra ekkorra kidobta a sok sok film és könyv és kutatók ,akik ezzel foglalkoznak keményen (és igyekeznek valós tényekre állítani a hipotéziseiket, hogy biztosak legyenek ők is..hisz nem hobbi ez nekik...Szóval gondoljunk bele, hogy akár a Nasa mennyi pénzt fektet ilyen dolgokba ..vagy ARea51:P..ha csak hóbort lenne...No értitek!), hogy dimenziókapuk nyílnak meg és a filmek egyre inkább próbálják a szemünket felnyitni, hogy valamire oda kéne figyelnünk! 2008 óta aktívan teszik ezt!!!!Nos képbeugrabugrálnak az idegenek itt...akik lehetséges az őseink...vagy tudja Isten kicsudák?! :) De tény..ha már Isten, Istenek...hm...ősi kultúrák..EGyiptom, MAja és ATlantisz és ..blablabla..persze..ezeket is úgy találták ki az 1900as években..nem?! Oh! PErsze!!!! MEnnyire naív az ember, hogy azt hiszi, hogy csak ő létezik a hatalmas űrben..pontosabban..Ego:D...Mesélhetnék annyit, amiket olvastam, hallottam, tapasztaltam...Ha valakit érdekel, úgy is meglel..no..A lényeg az az egészben 2012-vel kapcsolatban, hogy az embereknek össze kell fogni!!!!!Egyre többen lelnek egymásra, akik hasonlóan gondolkodnak és kapcsolják össze tudásukat és segítenek egymásnak...a világnak.

EZek lesznek a találkozások évei:)

Nem szabad félni és nagyon kell akarni a jót! Szeretni kell és összhangot teremteni és megtanulni látni és hinni abban, hogy a világegyetem a segítségünkre van...mert minden kapcsolódik mindenhez és hogy többek vagyunk pusztán olyan teremtményeknél, akik megszületnek ,vannak azért, hogy tanuljanak és meghaljanak, holott ki sem használták a lehetőségeit az Univerzumnak!!! Ami végtelen...HA végtelen...Emberek! NINCS HATÁR SEMMIBEN! MINDEN LEHETSÉGES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u.i.: Nostredamus bácsiról annyit, hogy valószínű ő képes volt dolgokat előre látni..utazni térben, időben...vagy dimenziót ugrani..csudabogár volt , vagy esetleg segítettek "neki"..passz.De tény, hogy számára sok esemény azért volt világvége feeling, mert csak egy pillanatot, töredéket látott, egy helyet, ahol a legnagyobb gondok voltak..s akkoriban számára az felért egy világvégével..és még mostanság is vannak ilyen emberek, akik képesek agyuk több százalékát kihasználni, mint mi azt a 10-et se:D...Az élet nem egyszerű. Indigó gyerekek, megérzések, bevonzások, fura események, megmagyarázhatatlan építmények, jelek, kultúrák, ősi hagyományok, jóslatok ...Merjünk gondolkodni és ne hagyjuk, hogy "Ők" irányítsanak! Ne féljünk a jövőtől! VÁLtozás...jó dolog:)!!!

A médiajánlóba tettünk beszámolókat néhány új 2012 könyvről:

http://www.galaktikaklub.hu/mediaajanlo

Sziasztok..

Én magam a táborhoz tartozom ami nem hisz a 2012-es Világvégébe.Ez szerintem egy újabb halandzsa amit nagyon szeretnek az apokaliptikus emberek.Hogy mért ? Nem tudom. csak annyit üzennék nekik ( akik hisznek a végítélet napjában...) legyetek előre az úr gyermekei.

Ha annyira betegek vagytok, természetesen,...