Beyond 2012: Catastrophe or Ecstasy - A Complete Guide to End-of-time Predictions

Médiaajánló

2012 Után - Katasztrófa vagy Extázis - Komplett útmutató a világvége jóslatokhoz - Geoff Stray

Az angol nyelvű 2012-es szakirodalom igen terebélyesre hízott az utóbbi években – egyrészt számtalan az évszámhoz kapcsolódó katasztrófaelmélet látott napvilágot, másrészt rengeteg szerző az emberiség új aranykorszakát jövendöli, spirituális felemelkedésünkkel összhangban. Ebben a zűrzavarban aztán igazán nehéz eligazodni, mi lehet az igaz és mi nem – a felvázolt jövőképek egy jó része enyhén szólva ellentmondásos.

Arról nem is beszélve, hogy sokan már csak a szenzációt vagy a meggazdagodás lehetőségét keresik a témában.
Geoff Stray 2005-ben megjelent, majd 2006-ban átdolgozott Beyond 2012 (2012 után) című könyve igazi hiánypótló ritkaság. Aki jobban el szeretne mélyedni a 2012-es szakirodalomban, keresve se találhatna jobb iránytűt, mint a szerző kötete – az írónak ugyanis egyértelműen sikerült kiszűrnie rengeteg pontatlan vagy téves elméletet, ugyanakkor a könyv segítségével eldönthetjük, mely további művekre vagyunk kíváncsiak bővebben 2012-t illetően, ha jobban el kívánunk mélyedni e területen.
Stray 1982 óta aktívan foglalkozik a 2012-es jelenséggel, próbál rendet teremteni a látszólagos káoszban. Weboldala, mely a http://www.diagnosis2012.co.uk/ címen érhető el, a 2012-t felölelő téma legnagyobb online adatbázisa, óriási ismeretanyagot hordoz.
Azt kevesen tudják, hogy 2012. december 21. nem csak a maják időszámítása szerint jelenti a jelenlegi kalendáriumi időszámítás végét, de számos más nép őskori hagyománya is tartalmaz világkorszakunk gyorsan közeledő végére tett jövendöléseket, méghozzá pontos dátummal megjelölve: az inkáktól kezdve az aztékokon át Új-Zéland maori törzseiig, vagy említhetnénk a hopi indiánokat és egyes afrikai bennszülött törzseket is. A hindu és a zsidó vallás régi szent irataiban ugyanilyen nyomokat találunk, míg a keresztény kultúrkörben a Biblia profetikus látomásai, a Jelenések Könyve nyújt erre vonatkozóan információt.
A vallás és a mítoszok világának jövendölései mellé a legújabb kori tudományos felfedezések katasztrófaelméletei is bekapcsolódtak a 20. században: a napkitörések 2012-ben kulmináló intenzitása, a mágneses pólusváltás, a csillagászati megfigyelések mind-mind a 2012. esztendő baljós árnyékát vetítik elő az emberiség számára.
Az ufó jelenség éppúgy összeköthető 2012-vel, mint a csodálatos gabonakörök üzenetei. A gabonakörök egy része ugyanis a maja naptár elemeit hordozza magában, a naptári egységek számaival áll összefüggésben.
A sámánizmus világában átélt transzcendens élmények képei vagy éppen a hallucinogén gombákat vagy szent növényeket fogyasztó szemtanúk tudatában vibráló víziók is igen gyakran 2012-t jelenítik meg. Hasonlóan, egyes klinikai halál állapotába került vagy testelhagyásos élményt átélt megfigyelők is kapcsolatba hozhatók a 2012-es évszámmal, ezek az emberek gyakran a jövőre vonatkozó információhoz jutnak. Mintha minden azt mutatná, hogy fizikai realitásunkon túl, a nooszférában ott sejlene ez az évszám, az emberiség számára elkerülhetetlen jövő ígéretével vagy baljóslatával.
A szerző igen alapos munkát végzett: miután bemutatja a több száz (!) különféle 2012 teóriát és forrást, külön fejezetben analizálja az összegyűlt információt, szintézisbe foglalja a tudottakat, majd prognózisokba bocsátkozik. A konklúzió érdekes és tanulságos.
Geoff Stray nagyot alkotott, könyve minden a téma iránt érdeklődő lexikonjává kell, hogy váljon.

Beyond 2012: Catastrophe or Ecstasy - A Complete Guide to End-of-time Predictions by Geoff Stray (Author)


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Névtelen küldte be 2008. 08. 23., szo – 19:38 időpontban

bizzunk istenben

Permalink - janos küldte be 2008. 08. 23., szo – 19:41 időpontban

hiaba kepzelodunk ugysem ugy lessz ahogy mi akarjuk

13 years 7 months

Permalink - Lovascsajszi küldte be 2008. 09. 05., p – 15:08 időpontban

Már nem azért, de hányszor megjövendölte x vagy y a világvégét? Hát a két kezem kevés lenne, lehet, hogy a cipőmet is le kéne vennem, hogy megszámoljam...jövendölték már ezt 2000-re, meg még 95 körül is! Én még életben maradtam! Inkák, indiánok,...sajnos ezek a népcsoportok nem igazán műveltek ahoz, hogy ezt kiszámolják...talán Egyiptomban. Meg a jövőbelátnak akik a halál szélén állnak? Én ebben nem nagyon hiszek aki ezt a könyvet írta, hamar meg akart gazdagodni.

13 years 7 months

Permalink - Lovascsajszi küldte be 2008. 09. 05., p – 15:28 időpontban

Sajna össze is jött neki

16 years

Permalink - joczek küldte be 2008. 09. 19., p – 14:46 időpontban

Válasz Lovascsajszi üzenetére

Nem, nem jött neki össze. Örült, hogy volt egyáltalán hol laknia az élete egy időszakában.
Az író nem talált ki semmit - ő csak összegyűjtötte a létező 2012 irodalmat.