Beyond 2012: Catastrophe or Ecstasy - A Complete Guide to End-of-time Predictions

Médiaajánló: 

2012 Után - Katasztrófa vagy Extázis - Komplett útmutató a világvége jóslatokhoz - Geoff Stray

Az angol nyelvű 2012-es szakirodalom igen terebélyesre hízott az utóbbi években – egyrészt számtalan az évszámhoz kapcsolódó katasztrófaelmélet látott napvilágot, másrészt rengeteg szerző az emberiség új aranykorszakát jövendöli, spirituális felemelkedésünkkel összhangban. Ebben a zűrzavarban aztán igazán nehéz eligazodni, mi lehet az igaz és mi nem – a felvázolt jövőképek egy jó része enyhén szólva ellentmondásos.

Arról nem is beszélve, hogy sokan már csak a szenzációt vagy a meggazdagodás lehetőségét keresik a témában.
Geoff Stray 2005-ben megjelent, majd 2006-ban átdolgozott Beyond 2012 (2012 után) című könyve igazi hiánypótló ritkaság. Aki jobban el szeretne mélyedni a 2012-es szakirodalomban, keresve se találhatna jobb iránytűt, mint a szerző kötete – az írónak ugyanis egyértelműen sikerült kiszűrnie rengeteg pontatlan vagy téves elméletet, ugyanakkor a könyv segítségével eldönthetjük, mely további művekre vagyunk kíváncsiak bővebben 2012-t illetően, ha jobban el kívánunk mélyedni e területen.
Stray 1982 óta aktívan foglalkozik a 2012-es jelenséggel, próbál rendet teremteni a látszólagos káoszban. Weboldala, mely a http://www.diagnosis2012.co.uk/ címen érhető el, a 2012-t felölelő téma legnagyobb online adatbázisa, óriási ismeretanyagot hordoz.
Azt kevesen tudják, hogy 2012. december 21. nem csak a maják időszámítása szerint jelenti a jelenlegi kalendáriumi időszámítás végét, de számos más nép őskori hagyománya is tartalmaz világkorszakunk gyorsan közeledő végére tett jövendöléseket, méghozzá pontos dátummal megjelölve: az inkáktól kezdve az aztékokon át Új-Zéland maori törzseiig, vagy említhetnénk a hopi indiánokat és egyes afrikai bennszülött törzseket is. A hindu és a zsidó vallás régi szent irataiban ugyanilyen nyomokat találunk, míg a keresztény kultúrkörben a Biblia profetikus látomásai, a Jelenések Könyve nyújt erre vonatkozóan információt.
A vallás és a mítoszok világának jövendölései mellé a legújabb kori tudományos felfedezések katasztrófaelméletei is bekapcsolódtak a 20. században: a napkitörések 2012-ben kulmináló intenzitása, a mágneses pólusváltás, a csillagászati megfigyelések mind-mind a 2012. esztendő baljós árnyékát vetítik elő az emberiség számára.
Az ufó jelenség éppúgy összeköthető 2012-vel, mint a csodálatos gabonakörök üzenetei. A gabonakörök egy része ugyanis a maja naptár elemeit hordozza magában, a naptári egységek számaival áll összefüggésben.
A sámánizmus világában átélt transzcendens élmények képei vagy éppen a hallucinogén gombákat vagy szent növényeket fogyasztó szemtanúk tudatában vibráló víziók is igen gyakran 2012-t jelenítik meg. Hasonlóan, egyes klinikai halál állapotába került vagy testelhagyásos élményt átélt megfigyelők is kapcsolatba hozhatók a 2012-es évszámmal, ezek az emberek gyakran a jövőre vonatkozó információhoz jutnak. Mintha minden azt mutatná, hogy fizikai realitásunkon túl, a nooszférában ott sejlene ez az évszám, az emberiség számára elkerülhetetlen jövő ígéretével vagy baljóslatával.
A szerző igen alapos munkát végzett: miután bemutatja a több száz (!) különféle 2012 teóriát és forrást, külön fejezetben analizálja az összegyűlt információt, szintézisbe foglalja a tudottakat, majd prognózisokba bocsátkozik. A konklúzió érdekes és tanulságos.
Geoff Stray nagyot alkotott, könyve minden a téma iránt érdeklődő lexikonjává kell, hogy váljon.

Beyond 2012: Catastrophe or Ecstasy - A Complete Guide to End-of-time Predictions by Geoff Stray (Author)

Beyond 2012: Catastrophe or Ecstasy - A Complete Guide to End-of-time Predictions

Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás

Hozzászólások

bizzunk istenben

hiaba kepzelodunk ugysem ugy lessz ahogy mi akarjuk

Lovascsajszi képe

Már nem azért, de hányszor megjövendölte x vagy y a világvégét? Hát a két kezem kevés lenne, lehet, hogy a cipőmet is le kéne vennem, hogy megszámoljam...jövendölték már ezt 2000-re, meg még 95 körül is! Én még életben maradtam! Inkák, indiánok,...sajnos ezek a népcsoportok nem igazán műveltek ahoz, hogy ezt kiszámolják...talán Egyiptomban. Meg a jövőbelátnak akik a halál szélén állnak? Én ebben nem nagyon hiszek aki ezt a könyvet írta, hamar meg akart gazdagodni.

Lovascsajszi képe

Sajna össze is jött neki

Nem, nem jött neki össze. Örült, hogy volt egyáltalán hol laknia az élete egy időszakában.
Az író nem talált ki semmit - ő csak összegyűjtötte a létező 2012 irodalmat.