Secrets in the Fields: The Science and Mysticism of Crop Circles

Médiaajánló

Mezők titkai – A gabonakörök rejtélye és tudománya (Freddy Silva)

Freddy Silva neve ismerősen csenghet azok számára, akik járatosak a nemzetközi gabonakör kutatás területén. Könyve, a Secrets in the Fields (Mezők titkai) minden eddiginél alaposabban körbejárja a témát, érdekfeszítő, szédítő mélységű utazásra hív.
Az egész valamikor 1990-ben kezdődött… Az Egyesült Államokban a reklámszakma területén sikeres művészeti vezetőként, grafikus designerként dolgozó Silva tekintetét rabul ejtette a TV képernyő egy angliai gabonakört prezentáló hírműsora. A látvány mágikusan vonzó hatást gyakorolt rá, mintegy tudatalatti folyamatot indítva el benne és egy óriási, életmegváltoztató kaland kezdetét. Egy olyan utazásét, aminek végeredménye lett egy lefelé ívelő karrier, egy tönkrement házasság, odaveszett luxusház és anyagi jólét – mégis, nyert helyette valami egészen mást. Freddy Silva innentől kezdve ideje java részét Angliában töltötte és első kézből tapasztalhatta meg a gabonakörökkel kapcsolatos igazságot.
A szerző könyvében a jelenséget minden lehetséges aspektusból megvizsgálja: első körben magyarázatot kapunk a kísérő fényjelenségekről, anomáliákról majd a következő fejezetek a gabonakörök ábráit elemzik geometriai, matematikai szempontok szerint. Fény derül arra is, hogy a Stonehengehez hasonló szakrális helyek milyen hasonlóságot mutatnak a gabonakörökkel, ill. hogyan kapcsolódnak össze, mintegy láthatatlan energiahálót alkotva Földünkön. Betekintést nyerhetünk a gabonakör hamisítók és csalók világába is és azt is megtudjuk, hogyan különböztethetjük meg a valódi gabonaköröket a hamisítványoktól.
A kép fokozatosan, bársonyszerűen bomlik ki előttünk és a végén minden lényeges kérdésünkre választ kapunk, anélkül, hogy egy percig is megkérdőjeleznénk az írói igazságot. A könyv végére az is kiderül, kik és miért készítik a valódi gabonaköröket. Mit üzennek vajon a gabonakörök? Könyvajánlóm írásakor nem is áll szándékomban elárulni a megoldást, amit nem lehet két sorban megfogalmazni – mindenkinek magának kell vennie a fáradságot, hogy a könyvet végigolvasva végigjárja ezt az izgalmas utat. Való igaz, magyar fordítása nem létezik a kötetnek – talán egy újabb indok, miért is érdemes megtanulni angolul, hisz a színvonalas irodalom java – legyen szó határtudományokról, spiritualitásról vagy ufó kutatásról - ezen a nyelven érhető el.
Silva autentikus író és előadó, aki jól tudja kommunikálni a korunk egyik legérdekesebb rejtélyét övező jelenséget. Úgy látszik, megfelelő kezekbe került a téma gondozása, s talán mindez nem is a véletlennek köszönhető. Könyvét vétek lenne kihagyni nem csak a gabonakörök iránt érdeklődőknek, de mindenkinek, akit érdekel az ember, az emberiség spirituális fejlődése, ill. azoknak ajánlom, akik keresik a választ, mi lehet a kulcs korunk kritikusan súlyosbodó problémáinak megoldására.


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

14 év

Permalink - Lovascsajszi küldte be 2008. 09. 03., sze – 17:36 időpontban

Először is nagyon tetszik az oldal! Már régóta érdekel ez a téma de ha felhoztam mindenki csak kinevetett és ezt mondta : ,, Ugyan! Ez csak mese˝ és még is mikor felnézek az égre akkor úgy egondolkodok, hogy mi is csak egy csillag vagyunk a sok közül...miért ne lehetne máshol is élet?
Olvastam Silva könyv bemutatóját és a kódot is...tehát ez azt jelenti, hogy 4 év múlva kipusztul a föld?
Nem nagyon vagyok jártas ebben, csupán szívesen nézek ufos filmeket ( pl: Jelek ) és tv-műsorban is adtak le néhány olyan riportot melyben azt állították, hogy ufot láttak...

Üdv: Timi

16 év 5 hónap

Permalink - joczek küldte be 2008. 09. 05., p – 19:22 időpontban

Nem ük, hogy elpusztul a Föld...
Ha érdekelnek a hasonszőrű témák, látogass el a Klub havonkénti találkozóira, fiatalok is látogatják.

Permalink - effect küldte be 2012. 08. 24., p – 19:24 időpontban

Tudom,hogy nem jelent meg magyar fordításban,amit nagyon sajnálok.mégis ha valaki esetleg lefordította annak nagyon örülnék. előre is köszönöm!