Repülő tárgy Gyomaendrőd egén - videóval!

Helyszín
Köröspart és a holtágak
Időpont

Gyomaendrődön forgattam természetfilmet 2010 májusában. Az egyik délután a munkát korábban be kellett fejeznem, ugyanis egyik percről a másikra beborult az ég. Nem csak a jó felvételekhez szükséges fény tűnt el, de a drága felszerelés épségét is kockára tettem volna, ha nem indulok haza gyorsan a közelgő vihar elől. Egy utolsó snitt erejéig azonban még felvettem a borús égboltot a felhőkön átszűrődő gyönyörű fénypászmák kíséretében. Később, csak otthon vettem észre, hogy ezen az utolsó felvételen valami mozog az égen. Bár a kamera szenzorjára is kerülhet fekete porszem, az fix és jellemzően nem mozog - a nagyított felvételeken a kamera mozgatása kelti az illúziót, hogy a szenzoron levő por mozog -, amint azt a magyarázó videó is tanúsítja. A repülő tárgy távolinak tűnik, majd valamivel közelebb körül hozzánk, amit az enyhe méretnövekedésből látunk. Útvonala viszonylag egyenletes, sebessége majdnem állandó - a látótér széléhez érve azonban hirtelen felgyorsul.

Repülő tárgy Gyomaendrőd egén (UFO) - UFO sighting in Gyomaendrőd, Hungary

A felvétel megtekinthető Vimeon és a YouTube-on is.
Erősen ajánlott a Vimeo verzió megtekintése a Vimeo oldalán, HD-ban, mivel a YouTube nagyon tömörít még 1080p-ben is!

Az igazán jó minőségű változat letöltéséhez a http://www.galaktikaklub.hu/files/100828_ufo.mp4 linket ajánlom.


Térkép

Koordináták: 46.944831, 20.834551

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - Stocker Marika küldte be 2011. 02. 11., p – 02:30 időpontban

2010 Augusztus vége felé (pontosan nem jegyeztem fel)
Siófokon a teraszon ültem, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy van egy nagy világos gömböjűnek tűnő fény. Teljesen leállt. Majd mintha belőle jött volna ki sok kis gömböjű fényes alakzat. Elkezdtek keringeni, de nem szabályosan. Szoltam az egyik vendégemnek, hogy gyorsan nézd meg ,ez tuti ufó. sajnos röpke pillanat után ott hagyott az ismerősöm, én meg mérges voltam, hogy ezt nem tudom másokkal megossztani. Ha ez szabályos íveket ír le lehetett volna akár disko világítás is. Siófokon egyébként van disko fény. Ez viszont Siófok-Sóstó felett voltés sok volt a kicsiből. Elég sokáig pásztáztak körbe, a végén irtózatos sebesen eltüntek.
Mivel én hiába is mondtam volna, az emberek nem hiszik el, gondoltam. Ezért nem beszéltem róla. Viszont a szomszédnál volt egy hölgy és azt mondta: szerencse hogy a férjem is kint ült velem, mert különben nem hitte volna el, amit láttunk! Erre elmesélte azt, amit én is láttam.
Röviden ennyi. Örülök, hogy megoszthatom Önökkel a látottakat.

3 év 10 hónap

Permalink - Forrásmédium küldte be 2020. 09. 05., szo – 12:21 időpontban

Én nap mint nap látom ezt a messze lévő fehéres kör alakú tárgyat repülni....rengeteg ijet látok...