Exobolygók és az Élet !

Az exobolygók kutatása rendkívül fontos a földönkívüli élet szempontjából, ezért szeretném ha ezt a témát megnyitni ahová én toborzok majd még emberkéket témázni.
Köszönöm:Hyperion100.


Ossza meg ismerőseivel!

Új hozzászólás

Exobolygók, mi kell az élethez ? Pár dolog...ami szerintem a legfontosabb egy bolygó (vagy exobolygó) vagy egy elég nagy hold ( exohold). Nos szerintem bármelyiken lehet élet, s nagyobb eséllyel személyes véleményem szerint a exoholdakon van meg az élet lehetősége.Mért gondolom ezt ? Elsősorban mert sokkal több holdnak kell léteznie mint maga bolygónak, ez azt is jelentheti hogy exoholdakon nagyobb arányban ( %-ban) fordulhat elő élet.
Itt jó magam primítív életre számítok elsősorban.
Sokan azt hangozatják hogy ismerünk már olyan exobolygókat (szuper földeket ) amely alkalmas lehet élet hordozásához, nos én már jó ideje nyomon követem a exobolygók felfedezésüket--s kimondom, nem ismerünk még lakható ill. életre alkalmas bolygót odakint. persze itt is lehetnek kivételes esetek, a hiba 1 %-ék.:)))

-----------------Hyperion100.

Ma már lehet, hogy vannak ilyenek, a kérdés nem is ez, hanem, amit tegnap végre kimondott egy szakember a TV-ben (Mindenttudás Egyeteme): az, hogy vajon az élet kialakulásának kisebb a valószínűsége, vagy a lehetséges helyek száma a nagyobb? Ma erre még nem tud választ adni a tudomány, tehát ma még bőven van esély arra is, hogy egyedül vagyunk az egész univerzumban! Ezt a tényt (tehát az esélyt) ajánlom figyelmébe minden lelkes exobolygó-kutatónak!