A maja áttörés - Világvége 2012-ben?

Magyarországon évekkel ezelőtt jelent meg Maurice Cotterell és Adrian Gilbert Maja próféciák című műve. A szerzőpáros arról beszél, hogy 2012. december 22-én a Nap mágneses pólusváltása következményeként a Föld mágneses polaritása is megcserélődik, s ez katasztrófák sorozatát idézi elő majd a Földön. A szökőárak, vulkánkitörések, földrengések egyben az emberi civilizáció végét is jelentik várhatóan.

Egy másik megközelítésben John Calleman műveiben részletesen kifejti, hogy a maja kalendáriumból szépen levezethető, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtti ősrobbanástól kezdődően a kozmikus evolúció mely stációin haladt keresztül az emberiség. A maják Atlantisz örököseiként magas szintű tudás felett rendelkeztek, így voltak képesek pontos matematikai számításokat végezni, precíz következtetéseket levonni a jövőre vonatkozóan. Calleman szerint a maják kapcsolatot tartottak fenn más létsíkokkal, az ott lezajló eseményekkel analóg módon történnek változások földi világunkban is. 2012. december 21. új fordulópontot fog jelenteni a földi tudatosságban: egy belső transzformáció zajlik le bolygónk lakóiban, ami egyben egy új világ eljövetelét is jelenti. A változások nem kívülről jönnek, saját magunk leszünk a transzformáció katalizátorai. Ez az új tudatosság drasztikus változásokat fog előidézni a világban, társadalmi-gazdasági-politikai rendszereinkben. A mai kapitalista, kizsákmányoló szemléletű gondolkodás eliminációjára kerül sor, és érettebb, humánusabb, szociálisan érzékenyebb társadalmi rendszerek jelennek meg a Földön. A számító, profitcentrikus szemléletet a jobb agyfélteke intuitív uralma váltja fel.

A változások megünneplésére külön csoportosulás is alakult, melynek "nagykövetei" közt megtaláljuk 440 fős maja Vének Tanácsának elnökét éppúgy, mint a magyar származású, számos könyv szerzőjeként ismert László Ervint is, aki mellesleg a humanitárius alapítványként tevékenykedő Budapest Klub tagja is. A Breaktrough Celebration (időközben sajnos már nem üzemel a weboldal - admin) weboldalán, amit magyarra talán az Áttörés Ünnepének lehetne fordítani, naprakészen tájékozódhatunk afelől, hogy pillanatnyilag a változások mely fázisban állunk és milyen ünnepségek, események történnek szerte a világon az eljövendő „áttörés” ünneplésére, előmozdítására – többek közt közös meditációkkal, konferenciákkal, fesztiválokkal.

A fentiekben felvázolt két világvége koncepcióban csak a dátum közös (egy nap eltéréssel), a megjósolt fejlemények diametrikus ellentétben feszülnek. Vajon kinek van igaza?

Szerző: Joczek


Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Hozzászólások

Permalink - xyz küldte be 2008. 09. 05., p – 11:58 időpontban

De jo itt a világ vége nemsoká :) Mehetünk lopni csalni rabolni ugyis meghalunk 4 év mulva, akkor meg nem tök mind1 ? Amugy csak azt nem értem hogy az ilyen "világvége Hívöket" Miért nem zárják be a sok ufot látott meg saját magát denevérnek képzelő emberke mellé. A lényeg hogy pont annyira lesz világ vége mint 2000-ben vagy 2005-ben :)

16 év 5 hónap

Permalink - joczek küldte be 2008. 09. 05., p – 19:17 időpontban

Valódi világvégéről senki sem beszél a kóklereket kivéve. Ellenben sokan éppen tudatosabban próbálnak élni, mert tudják, hogy Föld nem bírja már sokáig a terhet a kizsákmányolás alatt.

JA MAJD EZT MONDJA A FÖLD: má idegesit a hülye lopásotok, meg mnden szarotok plusz még össze is szennyeztek - mit képzeltek magatokról én itt mendeéket adok netek h itt éljetek aztán jön a ti modern korotok azt összekörnyezetszennyeztek, öngyilkos leszek szólok a napnak nöljön megfele aztán égessen el engem és tikteket VILÁGVÉGE emberkék -----VAGY NEM------ REMÉLEM H NEM

de én inkább a III. világháborútól fosok..... atombombák a brant enné + őket!!!!!

Permalink - vilagtusz küldte be 2008. 09. 10., sze – 09:19 időpontban

menjenek a francba a sok jovendomondo fergek..... ma is vilag vege kellene legyen... sot mar meg is kellett volna halnunk 9 ora 30 perckor.. mindenki beszel marhasagot.. ugy volt hogy 2000 ben is meghalunk.. en meg elek es virulok...marhasag..... szerintem mindenki nyugodjon meg .... senki ne feljen.. mert ameddig el addig nem lesz vilagvege .. ha meg az lesz sajna.... nem kell a vilag vegevel idegesitenunk magunkat.. eleg ha akkor leszunk idegesek ha mar ott vagyunk hogy meghaljunk..... nah mindegy ...2012 sem lesz igaz... ha meg igaz lesz... akkor meghalunk ..

16 év 5 hónap

Permalink - joczek küldte be 2008. 09. 11., cs – 11:58 időpontban

Válasz vilagtusz üzenetére

Köszönjük a semmitmondó hozzászólást! Egyrészt nem kifejezetten világvégéről van szó, másrészt 2012 mint kiemelt dátum az összes régi népnél szerepel (maják, aztékok, maorik, afrikai törzsek, stb).

Szia!
Én rengeteg ilyen könyvet olvastam és mindegyikben ugyan az a dátum volt és biztos sokkal okosabbak voltak nállunk ezek az ősi népek és ha azt írják h. 2012 dec. 21-én vége biztos befog következni

Permalink - bass küldte be 2008. 09. 27., szo – 00:10 időpontban

Alig várom,hogy megdögöljek... összesen 18 évet fogok élni... köszönöm, ezért érdemes volt megszületnem

Permalink - DDISSSZNÓ küldte be 2009. 11. 07., szo – 16:49 időpontban

Válasz bass üzenetére

SZÍVESEN TE NYOMORULT BETEG GENETIKAI ZSÁKUTCA.

Permalink - Rita küldte be 2008. 09. 29., h – 20:11 időpontban

Hát már nem azért de ez sztem hülyeség..nem lesz itt semmi világvége .. max globális felmelegedés xD majd lesz világvége ha minden kibaszott drága lesz soklesz a csóró kevés a jószívű gazdag és sokk lesz a seggfej ennyi (H) de am én várnám a világvégét ha igaz lenne :P ugyanis az egész élet semmitse ér ha egyszer úgyis meghalunk és elveszítünk mindent amiért megdolgoztunk.. xD de ennyi kell (H)

Permalink - Valaki küldte be 2008. 09. 30., k – 20:33 időpontban

Sztem majd akkor kiderül hogy mi lesz.. elvégre 2000-re is világvégét ígértek, és már 2008 van..

Permalink - Feri a hegyről küldte be 2008. 10. 02., cs – 19:01 időpontban

Az h világ vége lesz vagy sem arra nem tudok választ adni de nagyon elszomorít amit írtok a falra. Leszűkült világképetek van talán egy kicsit el kéne menni máshová is nem csak Magyarországon bosszankodni a szar helyzeten. Megoldást kell találni a problémákra nem pedig szidni azt. A másik meg hogy ha csak azért nem lopsz meg csalsz mert félsz a börtönélettől, akkor szégyeld magad és gondolkozz el azon h milyen primitív dolog amit írtál. Az gondolkozik így aki csak mutatni akar egy másik arcot magáról mint ami. Mire jó ha Ferrarival mehetsz budapest utcáin ha a járákról gyűlölködő arcok néznek rád? Túl sok US filmet néztek az a baj és ebből alkotjátok meg a világképet. Én 22 éves vagyok és én is sokat veszthetek az életben ha meghalok. De ez nem érdekes mert a tettek azok a dolgok ami külömbé tesznek a többiektől nem a pénz. Járom a világot Hosteltől, hostelig és vannak barátaim szerte a világban akik csak csinálják a dolgukat hagyják h az érzéseik vezessék. Magyarország a konvekciók rabja. Egy szimpla recept az egész: suli, egyetem, munka kiskarrier. Amíg ezen dolgoztok elvesztegettek egy csomó időt. Mert voltál iskolában utána szórakozás mert letudtam a kötelességemet. Ez nem így van. Olyanon kell dolgoznod ami változtat. Nem nagy dolgot de ha arra támad kedvedakkor gyerünk hajrá ha kell hagy ott az országod ha ő nem támogat téged akkor más opciók után nézz válts országot. Na jólvan nagyon messzire megyek már a témától de nagyon feldühít az amit írtok. Lassan ugyan azon a szinten lesz az ország mint Anglia vagy USA. El kéne menni újzélandra v akár Ausztráliába ott is sok nagyon rendes humán ember van aki oda figyel a környezetére. És amit pedig a Mayák jósoltak az a rendszer bukása vagyis Babilon ledöntése amiről még Bob Marley is beszélt http://www.youtube.com/watch?v=xu2JStDpcmY pl. de ezt ne szószerint vegyed le mert akkor ugyan olyan leszel mint az a riporter. Na mind1. Remélem senkit sem sértettem meg a hozzászólásommal semmi rossz szándék nenincs az írásomban felátek. Szeretem a magyar népet és remélem h majd megtalálja újra önmagát. Nem az ország a NÉP! béke veletek és olvassatok egy kis Hamvas Bélát az segít. PL: Scienta Sacra.

Jókat írsz, köszönjük a hozzászólásod! Hamvas Béla és Rumi még mindig! :)

Szerintem neked teljesen igazad van mert ilyen az egész élet és megvan jósólva a vég

Permalink - Rita küldte be 2008. 10. 20., h – 22:02 időpontban

boccs h én ígylátom az életet..de sajnálom igazam van boccs...te sem tehetsz róla h 26 évesen fogsz meghalni..tudod senkinek nem lehet oan tökéletes az élete mint eggyeseknek..azzal meg valahogy semmit de nagyonsemmit nem érek el hogy ha elköltözök..bazzmeg mehetek én akár kukutyinba is ha az emlékek velem maradnak meg akárhova menehet ha VILÁGvége nem ORSZÁGvége..szal ha el is megyek akkor is meghalok xD
de am abban igazad van h a pénz nem éltet..mi (am 13éves vok) és tök átlagos családba tartozom van két nővérem apa és anya..jól élünk..csak valahogy nem akarok semmiféle képpen kijönni a szüleimmel..nem sikerűl..:S nah rem megérted h mér várom már a világvégét!

Permalink - noname küldte be 2008. 11. 07., p – 07:06 időpontban

Nem lesz itt semmi, szerintetek a nasa kiadná ezt 4 évvel hamarabb ? Egy nyomorék gyerek kitalálta, felrakta youtubere, egy másik nyomorék látta, őőő is csinált videot, aztis felrakta, és még több nyomorék rakott fel videokat... Max ha lesz itt kárpát medencébe kurvára biztosnágba vagyunk, nah bb

Permalink - zssn küldte be 2008. 11. 11., k – 21:42 időpontban

sajnálom azokat akik úgy értelmezik ezt a dolgot, hogy ha úgyis meghalok akkor miért élek, vagy hogy ha itt lesz a világvége akkor mától azt csinálok amit akarok,még négy évig lophatok meg gyilkolhatok. szerintem ezek az emberek azt se tudják miről beszélnek-nem kipusztulásról van szó hanem egy magasabb lelki-szellemi szintre való lépésről. bár aki ennyire megátalkodottan áll ehhez a témához, annak biztos világvégét jelent majd-az ő silány, értékek nélküli kis beszűkült világának a végét. aki tényleg utána járt a dolognak, tisztában van azzal hogy ez teljesen pozitív változás, ami szerintem nem egy napon fog végbemenni, de nincs is erre szükség, mert szerencsére akad egy-két olyan ember a világban, akinek már nem sok mindenben kell változnia,elég érett ahhoz hogy valójukban lássa a dolgokat és pozitívan álljon az életéhez,akármilyen legyen is az.

Permalink - Jani küldte be 2008. 11. 19., sze – 22:06 időpontban

Tudomásom szerint a naptár a csillagokhoz van igazítva. Mikor végetér a nagy ciklus éppen együttállás lesz. A naprendszerünk bolygói és a galaxisunk középpontja egy vonalba kerülnek. Galaxisunk középpontjában vagy sötét anyag, vagy fekete lyuk lehet, a feltételezések szerint mindekettő igen nagy gravitációs erővel rendelkezik. Tudományosan bizonyított hogy az így létrejövő gravitációs vonal jobban torzítja földünk kéregszerkezetét és kihat a vulkanikus aktivitásra. Az a lehtőség is fenn áll, hogy a naprendszerünk körül lévő aszteroidamezőből bevonzunk egy két aszteroidát vagy kisbolygót vagy ott generál változásokat a gravitációs erővonal és ennek lesznek ránk nézve következményei. Esetleg a holdunkkal történhet valami, de ez csak találgatás. De akkor sem gondolom hogy megszűnne az élet a bolygónkon. Csupán arra következtetek, hogy esetleg ha, érzékelhetővé válik hogy mennyire kiszolgáltatott az emberiség egy esetleges katasztrófának, az emberiség tudatosabb része, talán összefog és létrehoz egy jobb világot ahol az ember nem az elnyomó gazdasági hatalmaknak van kiszolgáltatva. Egy olyan világot ahol a tudomány és tudás lesz érték nem a pénz, így talán hosszútávon is értelmet nyer az élet. Addig is ketyeg az óra és napról napra közelebb kerülünk a megadott időponthoz. Én mindenképpen várom már, hiszen ez önmagában is fontos jelenség és örülök annak hogy egy 14 000 évente egyszer előforduló dolgot lehetőségem lesz megtapasztalni.

Permalink - Anita küldte be 2008. 11. 27., cs – 17:17 időpontban

Szerintem lehet azért járnak körünkbe idegen lények,mert a létezésünk előtt sokkal értelmesebb lények éltek s ezt kutatják,hogy mi miért vagyunk ennyire fejletlenek.Maják ,a Biblia,amit ír szerintem igaz lehet,hogy nem a leírtakkal egyforma dolgok történnek de van bennük igazság.
http://countdowntoapocalypse.com/
Ez a Maja időszámláló.
2000-re is az volt,hogy világ vége lesz.De nem lett.Szerintem biztos történni fog valami de nem az emberiség vége lesz.Ez az én szerény véleményem.Tudom,hogy vannak tőlem ügyesebb emberek.Csak feltevések alapján élni nem jó.A bizonyítékokat szerintem a NASA jobban tudja mint mi.

Permalink - Névtelen küldte be 2008. 12. 05., p – 19:41 időpontban

Egyik balfaszabb mint a masik:(((((((((UR Isten milyen hulyek egyes emberek....pffffaajjjjj

Permalink - sebaj küldte be 2008. 12. 22., h – 16:41 időpontban

Sebaj akkor 2012 dec 20.-án bebaszunk mint az atom...

2012 december 20.-án lesz a 18. születésnapom:D szal ha jön valami árvíz akkor medencés party lesz x] am én most ettől komolyan elkezdtem parázni... az ősök naon vágták ezt a témát... de akkor használjuk ki ezt a kis időt!;) mindent bele:D;)

Permalink - WacuUmHavver!!… küldte be 2008. 12. 28., v – 02:31 időpontban

Nah Szosszi kis puják! ennyi nyomorékot egy helyen mint ti még nem láttam...:D meg akartok halni ?:O ha annyira meg akarnátok halni már nem ovis formukroa irkálántok...gondolkozzatok már el egy kicsit föleg az ilyen kis 13 éves férgek...mi az hogy szar az élet? tegély érte hogy jó legyen..."egyszer élünk csak mind1 hogy hogyan"...

Permalink - Balogh Krisztián küldte be 2009. 01. 02., p – 13:41 időpontban

hát én nem tudom hogy bekövetkezik. én csak 12 éves vagyok de bízok benne hogy nem fog bekövetkezni mert én még fiatal vagyok. és 2012 re is fognak születni . én 2012 re 16 éves leszek és még tovább akarok élni mint 16 év de senki nem tudja hogy befog e következni. de nem él örökké az ember . ha a bolygónk elpusztul akkor nem lesz civilizáció, de lehet hogy vannak ufók csak mi hétköznapi emberek nem tudjuk , de lehet hogy az amerikai egyesült államok meg eltitkolja,hogy az ufók eljöttek közénk és az is lehet hogy elszökőt a kísérleti laborból . és még az is lehet hogy közöttünk élnek hétköznapi emberekként de a világ egy nagy rejtély és senki sem tudja megfejteni még Albert Einstein se .

Permalink - anonymus küldte be 2009. 01. 04., v – 11:09 időpontban

Sziasztok!
Szerintem mint már mások is leírták léhete hogy nem lesz világvége mert már régebben is mondták hogy itt a világvége de még mindig élünk na most mi van?
Lehet hogy történnek azon a napon olyan dolgok amik megváltoztatják az emeberiséget ahogy már máshol is olvastam hogy dimenzióváltás történik meg háborúk stb de egy szó se volt arról hogy világvége lenne.A nasa tett fel egy olyan videót a netre amiben 2012.12.21.én a földet eléri egy meteor ami mindent elpusztít a földön lehet hogy igaz lehet hogy nem de ha így halad a világ ahogy most halad nem sok esélyünk van az életre pl: klímaváltozás, olvadó gleccserek stb na ennyit akartam leírni szió

Permalink - Detti küldte be 2009. 01. 27., k – 14:01 időpontban

már mindenhova azt írják 2012 be lesz most kezdjünk félni még nem akarok meghallni valaki azt mondja hogy ha meghaltunk újra születünk csak épp nem emberként ha nem lesz föld ufók leszünk vagy már tervezni kéne a marsra költözést azthiszem na pá!

Permalink - réka küldte be 2009. 01. 27., k – 14:28 időpontban

már régebben is olvastam hogy 2012-ben lesz és egy eltévedt kisbolygó már nem tudom mi a neve becsapódik és pfffúú de nem tudom melyik a félelmetesebb! egy animációs vidót élethűt láttam róla és eléggé félelmetes volt el kell mondjam hogy nem véletlen a 2012es év ajaj én mindenesetre félek és nem nevetek még ha hülyeség is

Permalink - Névtelen küldte be 2009. 02. 02., h – 17:01 időpontban

A kisbolygó neve Nibiru

Nibiru... Nem olyan kicsi az, a földünknél jóval nagyobb. És ami talán fontosabb: lakott. Cirka 3600 évente tér vissza, és nem csapódik belénk, hanem jópár évig a "közelben tartózkodik". Na, akkor lesznek itt érdekes dolgok...

Permalink - barca küldte be 2009. 02. 12., cs – 21:58 időpontban

na akkor irok en is komit mert unatkzok...gyerekek ilyenrol meg beszelni is kar mert senki se tugya mikor lesz vilag vege...een nem hiszek benne...azert mert egy ember kitalalta kkor el is kell hinni ade maa...azt csak is isten tugya mikor lesz vilag vege...nefeljetek meeg unokaitok is lesznek mert tudom h nem fog torteni semmi...1970-re is mondtak vilag veget 2000re is mondtak vilag veget ees mivan semmi...ezeket csak kitalaljak gundoljak akkor okosak lesznek...no csak ennyit akartam szoval elvezzetek az eletet na csaa :)

Permalink - mi lesz most?xD küldte be 2009. 02. 15., v – 21:52 időpontban

VÉGEEEE!!!!!!!!!!!!!!!:D

Permalink - hello küldte be 2009. 02. 18., sze – 19:29 időpontban

Elég rémisztönek hangzik mert én csak 11 vagyok és tovább szeretnék élni. Nem tudom hogy tényleg lessz e valami de egy kicsit félek. Tényleg lessz 2012-ben világvége?

Permalink - Matthy küldte be 2009. 02. 24., k – 22:10 időpontban

Válasz hello üzenetére

...csak 11 vagy...

...és még leszel annál több is, ha vigyázol magadra.
De ne félj, hókusz-pókusz nem lesz.

Megjegyzem: ha a butaság nyikorogna, akkor egyesek egésznap egy olajkannával járkálnának.

Egészségetekre :-)

Permalink - ghj küldte be 2009. 02. 18., sze – 20:38 időpontban

Figyelem! Jön a világvége 2012-ben
A maja civilizáció 3000 évvel ezelőtt megjósolta, hogy 2012-ben világméretű természeti csapás következik be, amely egyben az új spirituális korszak beköszöntét is jelenti.
Ez Maurice Cotterell–Adrian Gilbert szerzőpáros Maja próféciák című műve indította el a találgatások lavináját. A könyv üzenete röviden: 2012. december 22-én a Nap mágneses semleges rétegének pólusváltása miatt a Föld mágneses polaritása is megfordul, ami kibillenti a Földet forgástengelyéből, s ez földrengések, szökőárak, vulkánkitörések és egyéb katasztrófák révén a jelenlegi civilizáció végét fogja jelenteni.

Lawrence E. Joseph amerikai kutató megerősítette ezt az állítást, azzal kiegészítve, hogy megcserélődnek 2012-ben a Föld mágneses pólusai is. Azt azonban nem tudja, hogy ezek milyen hatással lesznek a Föld lakóira, hogy valóban a világ végét jelentik-e.

Permalink - ???? küldte be 2009. 02. 18., sze – 20:40 időpontban

Olvassátok el:

Ábrahám Imre szerkesztésében megjelenő irás

A maják tudták, hogy honnan ered fejlett tudásuk. Azt állították, hogy Quetzalcoatl, az isten elsô teremtményei, az elsô emberek adták át nekik, akik a Popol Vuh (maja Biblia) szerint:
„Nagy intelligenciával voltak megáldva; láttak, és azonnal messzire láttak; sikeresen láttak; mindenrôl tudomást szereztek, ami a világon történt. Meglátták azokat a dolgokat is, melyeket elrejtett a távolság, anélkül, hogy meg kellet volna mozdulniuk... nagy volt az ô bölcsességük; beleláttak az erdôkbe, a sziklákba, a tavakba, a tengerekbe, a hegyekbe, a völgyekbe. Valóban csodálatraméltó emberek voltak ôk... képesek voltak mindent megtudni, és megvizsgálták a négy sarkot, az égbolt négy pontját, és a föld kerek arcát."
Vajon csak véletlen, hogy a Popol Vuhban emlegetett elsô emberek nemcsak arról voltak nevezetesek, hogy a „föld kerek arcát" tanulmányozták, hanem arról is, hogy az „égboltot" kémlelték? És vajon az véletlen egybeesés, hogy a maja társadalom kimagasló eredményeket ért el az obszervációs csillagászat területén, és ezen alapul, közepes és nehéz matematikai számítások segítségével, ügyes, összetett, fejlett és rendkívül pontos naptáruk?
Az már régebb megállapítást nyert, és értetlenséghez vezetett, hogy mennyire összeférhetetlen a maják általános, nem túlságosan kimagasló eredményeivel az a fejlett csillagászati és naptári tudásuk, amellyel rendelkeztek.
„Miféle szellemi fordulat vezette a maják intelligenciáját oda, hogy feltérképezzék az égboltot, amikor még a kerék alapelvét sem ismerték; hogy elképzeljék az örökkévalóságot, olyan módon, ahogy azt soha egyetlen félcivilizált nép sem tette, mégis képtelenek legyenek megtenni azt a rövid lépést, amely az álboltozatot a valódi boltozattól elválasztotta; hogy milliókban számoljanak, ugyanakkor soha ne tanulják meg, hogy hogyan mérjenek le egy zsák kukoricát.?"
Lehet, hogy a fent leírt intelligencia darabok mind-mind alkotórészei voltak egy összefüggô rendkívül specifikus tudásanyagnak, melyet a maják úgy örököltek, többé-kevésbé érintetlenül, egy régebbi és bölcsebb civilizációtól. Egy ilyen örökség megmagyarázná az ellentmondásokat.
Az tudott, hogy a maják naptárukat az olmékoktól örökölték (1000 évvel korábban az olmékok pontosan ugyanazt a rendszert használták), akik pedig szintén úgy örökölték. A tényleges kérdés tehát az, hogy az olmékok kiktôl kapták? Miféle technikai szint és tudományos fejlettség kellett ahhoz, hogy egy civilizáció olyan szupernaptárt alkosson, amely hihetetlen hosszú idôszakokon keresztül hibamentesen szolgál?
J. Eric Thompson régész szerint a maják tudták, hogy az idô végtelen, és továbbhalad rejtélyes ciklusaival, függetlenül az egyénektôl vagy a civilizációktól.
„A maják elképzelése szerint az út, amelyen az idô masírozik, olyan messzire nyúlik vissza a múltba, hogy annak távolságát fel sem tudjuk fogni. Mégis a maják rendíthetetlenül mentek visszafele ezen az úton a kezdôpontját keresve. Minden egyes szakaszban egy új látvány nyílt meg elôttük, amely még távolabbra vezette ôket vissza; a megérlelt évszázadok évezredekké olvadtak, azok pedig 10 000 évekké, miközben ez a nép fáradhatatlanul kutatva egyre mélyebbre és mélyebbre hatolt a múlt végtelenségébe. A guatemalai Quiriga városában talált kôlapon egy több mint 90 000 000 évvel ezelôtti dátumot számoltak ki; a másikon egy ezt 300 000 000 évvel megelôzô dátum szerepel. Ezek valós számítások , helyesen adják meg a nap- és hónapállásokat, és hasonlóak a mi naptár-számításainkhoz... Az ember feje zúgni kezd az ilyen csillagászati számok láttán."
Ez az idôszámítási rendszer a múlttal kapcsolatos hiedelmeket is kifejezte, miszerint az idô nagy ciklusokban működik, melyek során újra meg újra elpusztul és újjáteremtôdik a világ. A maják szerint a jelenlegi nagy ciklus sötétségben kezdôdött, a mi naptárunk szerint idôszámításunk elôtt 3114. augusztus 13-án. Ez a ciklus 5125 évet fog tartani és globális katasztrófa közepette, a naptárunk szerint 2012. december 23-án ér véget.
A maja társadalom, sôt az öszszes ôsi, közép-amerikai kultúra rögeszmésen foglalkozott a világvégének kiszámításával és lehetséges elhalasztásával. Vajon ez a rejtélyes naptár is ezt a célt szolgálta volna? Lehet, hogy egy olyan mechanizmust rejt, amelylyel meg lehet jósolni bizonyos szörnyű kozmikus katasztrófákat?
A maják mindenesetre így gondolták.

Permalink - dom küldte be 2009. 03. 08., v – 15:40 időpontban

hát nem tom hogy tényleg itt lesze de ha még is akkor vennem kell egy subaru impreze wrx v12 es autót mert lehet hogy késöbb nem lesz alkalmam és lopnom kell egyet ma szotyi

Permalink - motyi küldte be 2009. 04. 23., cs – 20:14 időpontban

Válasz dom üzenetére

hajrá!jó a meglátás,de szerintem már most állj neki keresni,mert v12-es subaru motor soha nem készült,mivel a subaru a boxer motor egyik legnagyobb mai alkalmazója(ja,és ha megtaláltad akkor mindenképp keress meg,mert azt én is meghajtanám)

Permalink - Richie küldte be 2009. 03. 11., sze – 13:14 időpontban

Hát én nem tom de minden esetre lehet h van benne vmi. Lássuk be a maják sokmindent +jósoltak előre amiből minden bekövetkezett eddig még. Nagyon remélem h tévedtek.

Permalink - barbi küldte be 2009. 03. 12., cs – 17:27 időpontban

én nem tudom hogy mi fog történni hogy tényleg be csapódik-e egy bolygó de ha mégis így van akkor minden egyes nap kevesebb idönk van hátra talán nem erre kellene gondolnunk hanem másra valami jóra ha valaki tudni akarja hogy mennyi idö van hátra nézze meg ezt: http://countdowntoapocalypse.com/ itt pontosan meg van számlálva az idö persze nem tudom hogy ez átverés-e én sem tudom hogy mit gondoljak

ez baromság!!!eza visszaszámlálás!már csak azért is mert itt az oldalon a maja naptár cimszo alatt pontosan méééééég 1231 vagy hány nap van hátra!XD számomra már csak ezért is hiteltelen mert vagy 3 dátumot hallottam már,2012.12.12, 2012.12.21, ééés 2012.12.23. ez utóbbi nem tetszik annyira mert a benne szereplő 3-as megtöri az 1-es és 2-esek gyönyörűszép harmóniáját! (azt h mikor lesz világvége senki sem tudhatja,pláne nem napra pontosan,még a kedves maja barátaink sem!!)

Permalink - kkd küldte be 2009. 03. 12., cs – 17:29 időpontban

Ha világvége lessz akkor azt nem magunknak köszönhetjük! Mégis miért mi tehetnénk arról hogy becsapódik a Nibiru?? (ha egyáltalán becsapódik) Ha viszont mégsem csapódik be hanem a közeledése miatt lesznek természeti katasztrófák akkor sem mi tehetünk róla! A háború az más. Arról tényleg mi tehetünk, hiszen senki sem tud kibékülni egymással amit én nem értek. Mire jó ez??? Mindenki csak öli egymást. Nem lenne jobb egy ojan földön élni ahol csak békesség van?

Permalink - light küldte be 2009. 03. 13., p – 14:40 időpontban

helló mindenkinek!
azt hallottam a Nibiru most májusban lesz már távcsövekkel látható. tehát 2012-re esedékes hogy ideérjen. Avval hogy eléri a földet jósolnak szökőárakat és sok mindent, ez tudományosan is alátámasztható, mivel egy nálunk jóval nagyobb bolygó megváltoztathatja a föld keringési pályáját.
A tényleges világvége abban az esetben történne meg ha az emberek nem emelkednek fel a magasabb "spirituális létre". De rengeteg elmélet létezik már és még lesz újabb és újabb is. Én örülnék (vagyis kíváncsi lennék mi lesz majd akkor). :))

Permalink - Névtelen küldte be 2009. 03. 31., k – 19:54 időpontban

én úgy gondolom hogy ez a szellemvilággal is kapcsolatos ugyanis ha egy időciklus a végéhez ér akkor egy másik térben kezdődik el magyarán másik dimenzióban tehát az általunk szellemvilágnak ismert kontinunban vagyis ez az időciklus nem folytatódik hanem visszaugrik a multba ie. 2900 környékére és mostani élő civiláció megszűnik létezni csak ennyit akartam

Permalink - Rennye küldte be 2009. 04. 01., sze – 17:40 időpontban

Én úgy gondolom, hogy 2012-ben tényleg történik valami. És azt is gondolom, hogy ezt mi fogjuk eldönteni. Ha ti elhiszitek hogy meghalunk, meg is fogunk. Ha viszont valami + hitet, és akaratot sugároznátok, talán sikerülni spirituálisan felnőnie az emberiségnek ahoz, hogy a vég nem csak halál lehet!

Az már ártalom, és emberi fantázia, Scifi, hogy ki mit hoz ki belőle. Az meg hogy egy bolykócska éppen felént tart, az nem jelenti azt hogy ide is kell érnie! Mit gondoltok? Az univerzumban nincs semmi görbe, ami eltérithetné? T_T Csak ugy száguld mint egy vadb""""?

Ami még jobb hogy mindig is jöttek felénk, és fognak is ilyen kis bolygók. És a mi rövid életünkben, még egy se ért ide. HOPPÁ!

Én nem félek. Különös, hogy az emberiség csak azóta néz az égre úgy hogy ÚÚRISEN, mióta kiderült, hogy ami fent van, az egyszer onnan is leeshet. O_o

Persze! Mikor gazdasági gebac van, valami hiba történt a társadalmakban, jöhet egy 3000 éves stori terelésnek, nah meg a sok alkotás, ami emberek fejéből pattant ki, hogy színesebb legyen. Feltételezem, egy irni szerető sem hagyna ki egy ilyen szinte kész történetet, vagy joslatot.

Ha meg éppen történik is valami mit sz""""unk be? Nem vagyunk dinoszauruszok, annál sokkal számítóbbak és mocskosabbak vagyunk. Ráadásnak esszünk is van, és rájövünk hogy kell feljebb lápni a szamárlétrán/vagy lejjeb, hogy élhessünk.

Ha tudunk gusztustalanságokat művelni egy atombombával, vagy egy emberrel, természettel stb akkor idelye lesz agyban már máshogy is tevékenyedni, nehogy csak az egyik része dolgozza halálra magát!

Permalink - hellóo küldte be 2009. 04. 12., v – 15:17 időpontban

Válasz Rennye üzenetére

Szerintem igazad van.

Permalink - Spedpilot küldte be 2009. 04. 15., sze – 17:09 időpontban

Nem vagyok méllyen vallásos, nem igy az 1896-ban született nagymamám, aki gyakorlatilag felnevelt.
Mint ilyen, olvasta a bibliát és más vallási irásokat. Csak mostanában kezdtem rájönni, hogy amiket mondott, mind bekövetkeztek. Röviden:
-árvizek
-járványok
-földrengések
-szökőárak
-háborúk stb.
Bár ő is még a 2000 éves világvégét emlegette, 12 év "tévedés" belefér a próficiába.
-Jön Illés a tüzes szekéren-, akár még ez is lehet, igy is lehet értelmezni.
De megnyugtatásként, ez lesz az utolsó NAGY BADABUMM, amely a MAGYAROKAT érinti legkevésbé, hiszen a világ tudósai szerint is ők azok a bizonyos UFO-k. Valamint nemzetközileg beismert tény ma már, hogy a Magyar nyelv volt az első ismert a földön (a Dakota indiánok a mai napig "Magyarul" beszélnek - rakattaju dizet ilja festju hezzod - azaz: megrakták a tüzet, száll a füstje hozzád. stb...
Több tudományos irás foglalkozik ezekkel a kérdésekkel.
Na szép napot mindenkinek.

3 év 10 hónap

Permalink - Forrásmédium küldte be 2020. 09. 05., szo – 12:41 időpontban

Válasz John üzenetére

Magyar az "istenek" angyalok nyelve is odafent...de ettől még nem lesz kivétel a magyar az ítéletkor...

Permalink - Nézzük más sze… küldte be 2009. 04. 20., h – 22:27 időpontban

Sziasztok:)
Sok mindenkiben az az érzés merül fel hogy a világvége az emberiség számara egy katasztrófa lesz. Egy olyan szintű változás, ami nem az emberiséget szolgálja majd ,hanem a sorsára és létére tőr.Ez is egy alternatíva,ami lehet igaz is persze, de érdemes más szemszegből is megnézni a dolgokat és egy kicsit elgondolkodni,ami persze nem könnyű,mert egy negatív bolygók van és sokaknak csak a rossz gondolatok jutnak eszük be.Menjünk vissza egy kicsit a Bibliához és Istenhez.Egy hasonlattal tudok csak élni.Az őstörténet/Teremtés könyve/5-10/:"Amikor az Úr látta, hogy nagy az emberek gonoszsága a földön és szívük állandóan a rosszra irányul,megbánta az Úr,hogy embert teremtett a földön és bánkódott szívében.Ezt mondta az Úr:"Eltörlöm a föld színérül az embert,akit a földön teremtettem:..."; "Isten látta a földet: romlott volt,mert minden lény a rossz útjára tért.";"Noé azonban kegyelemet talált az Úr szemében".Ugyan ez a helyzet szerintem itt is.Isten nem fogja bántani a jó,tiszta erkölcsű embereket,hiszen Isten szereti azokat és semmiképpen sem törne a életükre és jó példa erre Noé bárkája.És szóba jön itt a másik dimenzió is,amit szerintem felfoghatunk egy bárkának,ahol a jó emberek lesznek.A rosszak,akik a nép ellen és a nép sorsára törve alakítják szép kis életüket gondolhatunk itt a bűnözőkre, csalókra.. (pl:Gyurcsányra és barátaikra) azok maradnak itt a romlott világunkban és ők fognak csak elpusztulni.Isten szeret minket és tiszta,jó lelkekkel tágul a világegyetem is és Isten szeretete is.Szerintem nincs értelme félni igaz én még csak 16 éves vagyok és nem ismerem a világot,de nem félek hiszem,hogy ez egy pozitív változás lesz azok számára,akik a jó oldalt képviselik.Sok szerencsét kívánok nektek és sok boldogságot.